Missy vil videreføre arven etter Michael

Missy Franklin ble dronningen av OL-bassenget i London, som Michael Phelps var kongen. For ham var det slutten, for henne bare begynnelsen.

17-årige Franklin ble den første som vant fire gull i London-OL, noen minutter før Phelps ble den siste. For ham var det karrierens siste løp, og hans 18. olympiske gullmedalje. Missy Franklin har mange mesterskap foran seg.

– Det har vært «awesome» å bli kjent med Michael, heie på ham, studere ham og se ham bli den mestvinnende OL-deltaker noensinne, sa Franklin med ordet hun krydrer nesten alle sine uttalelser med, og som betyr noe slikt som «kjempeflott».

– Det er veldig inspirerende for meg og gir meg masse motivasjon. Jeg tror ikke hans sko noen gang vil bli fylt. Fotsporene hans er enorme, men kanskje jeg kan lage min egen lille sti ved siden av hans.

Den alltid blide 17-åringen vant 100 og 200 meter rygg i London-OL. Hun svømte også på de amerikanske vinnerlagene på 4 x 200 meter fri og 4 x 100 meter medley. Hun satte verdensrekord på 200 meter rygg og bidro til rekorden i medleystafetten lørdag.

Hun vil være bare 21 år gammel under neste OL i Rio de Janeiro, og den 185 centimeter høye jenta med skostørrelse 45 er fortsatt amatør. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2