Eirik Verås Larsen vil inn i IOK

Eirik Verås Larsen (36) ønsker å bli valgt inn i utøverkommisjonen i Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Alle akkrediterte OL-utøvere får utdelt valgmateriell når de ankommer London. Fram til 8. august kan utøverne stemme på hvem som skal representere dem innad i IOK de neste årene. Eirik Verås Larsen er blant 21 aktive utøvere som ønsker seg et slikt verv. Kun fire av disse kommer inn i IOK, skriver Aftenposten.

– Det kan ikke bli valgt mer enn én fra hver idrett, og det er i tillegg to andre padlere på listen, påpeker det norske medaljehåpet.

Verås Larsen påpeker at kandidatene fra store OL-nasjoner med mange utøvere har en fordel og er usikker på om han blir valgt. Det norske medaljehåpet er nå nestleder, og har også tidligere vært leder, i den norske utøverkomiteen. Totalt har IOKs utøverkomité 20 medlemmer. Disse må enten være aktive eller tidligere aktive utøvere.

– Verås Larsen er et meget godt navn med sin bakgrunn. Vi får satse på at utøverne ikke først og fremst ser ham som nordmann, det vil si en utøver fra et lite land, men som en god representant for idretten, sier markedssjef Gerhard Heiberg i IOK til Aftenposten.

De tidligere skøyteløperne Johann Olav Koss og Ådne Søndrål er nordmenn som har hatt utøververv i IOK før. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2