Blir du tilbudt å kjøpe billige og ubrukte katalysatorer eller partikkelfilter fra en ny Mercedes Vito kan det være delene fra de 12 tyveriutsatte bilene i Bergen som er i omløp. (Illustrasjonsfoto)
Blir du tilbudt å kjøpe billige og ubrukte katalysatorer eller partikkelfilter fra en ny Mercedes Vito kan det være delene fra de 12 tyveriutsatte bilene i Bergen som er i omløp. (Illustrasjonsfoto)

Tyver ribbet 12 nye biler hos forhandler

Katalysatorer og partikkelfilter for 600.000 kroner er sporløst borte.

Fredag formiddag oppdaget de ansatte ved Bertel O. Steen i Arna ved Bergen at hele 12 biler var blitt utsatt for er usedvanlig frekt tyveri.

– Noen har tatt seg inn på området vårt, som ikke er avlåst, men hvor vi har lagret biler. Tyver har stjålet katalysatorer og partikkelfilter fra 12 nye varebiler, forteller selger Arne Bjarte Tveit til BA.no.

Ikke forberedt

Han anslår at dette vil utgjøre en kostnad på minst 50.000 kroner per bil, altså minst 600.000 kroner. Bilene som ble ribbet er varebiler av typen Mercedes-Benz Vito.

– Komponentene de har stjålet ligger under fremre del av bilen, så de som har stjålet dem må ha vært slanke. Vi oppdaget ikke tyveriene før i dag, men antakeligvis har de skjedd tidligere i uken eller kanskje forrige helg, sier Tveit.

Han sier tyvene har visst hva de var på jakt etter.

– Vi har opplevd innbrudd i biler tidligere, men aldri noe som dette. Dette kom som et sjokk på oss. Noe sånt er man ikke forberedt på, sier han til BA.no.

Ute av landet

Han har per i dag ikke helt oversikten over kostnadene med å reparere de 12 bilene.

– Men det er klart at dette skaper mye ekstraarbeid for oss. Heldigvis var ikke bilene solgt, så det var ingen kunder som ventet på dem.

Tveit ser ikke for seg at bildelene kommer til rette igjen.

– Vi vet jo selvsagt ingenting, men dette er lett omsettelige bildeler som antakeligvis er ute av landet allerede, sier han.

Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Morten Kronen, sier til BA.no at politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse fredag ettermiddag.

– Krimteknisk har vært hos bedriften og søkt etter spor på bilene som har vært utsatt for tyverier. Saken vil bli etterforsket videre, sier Kronen.

Les flere bil- og motorsaker fra ba.no her:

Les også: Partikkelfilter - derfor bør du la bilen "blåse ut" av og til