Okparaebo jublet for rekord og semifinale

Ezinne Okparaebo jublet for norsk rekord 11,14 og plass i semifinalen på 100 meter i OL fredag, men semifinaleplassen var ikke klar før alle de sju heatene var ferdig.

– Dette er noe av det sykeste jeg har opplevd. Det var mye nerver, men formen min er veldig bra, og det er forhold og atmosfære som dette som får meg til å yte på topp, sa Ezinne til NTB etter rekordløpet.

Hun stilte i det første heatet på 100 meter og fikk maksimalt ut av løpet, som på ingen måte var perfekt.

Hun kom greit ut og lå helt i teten de første 40-50 meterne. Da dro trinidadske Kelly-Ann Baptist fra og tok en klar seier med 10,96. Det var jevnt mellom de tre neste, og Okparaebo lå på tredjeplass helt til hun ble forbigått av tyske Verena Sailer på de to-tre siste meterne. Akkurat der røk den sikre finaleplassen, men hun var den beste som gikk videre på tid.

– Jeg kan ikke si at jeg løp noe perfekt løp. Det føltes iallfall ikke slik, for jeg synes ikke starten min var så bra. Men det gikk fort. Ellers kan jeg ikke si så mye før jeg har sett det og analysert det, sa hun noen minutter etter at hun hadde krysset målstreken.

Da hadde hun sett regjerende verdensmester Carmelita Jeter fra USA fosse inn til 10,83, dagens beste tid. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2