serena williams (Foto: MARTIN BERNETTI, © MB/AO)
serena williams (Foto: MARTIN BERNETTI, © MB/AO)

Serena Williams utklasset verdenseneren

Møter Maria Sjarapova i finalen.

Serena Williams er i forrykende form på Wimbledon-gresset og gjorde kort prosess da hun fredag spilte seg fram til OL-finale i tennis.

I superform
Amerikaneren feide Viktoria Azarenka av banen med brutalt overlegne 6-1, 6-2. I sine tre siste kamper har hun vært helt ustoppelig.

Først ble Vera Zvonareva slått 6-1, 6-0, så ble danske Caroline Wozniacki utklasset 6-0, 6-3, og fredag var det Azarenkas tur til å møte veggen.

– Viktoria er nummer en i verden, og når du møter den beste må du heve spillet ditt, sa Serena Williams etter kampen.

– Jeg fikk noen råd fra en god venn, en jeg er besatt av, og som alltid hjelper meg. Det er bare en god venn som sender meg tekstmeldinger. Jeg tror ikke jeg bør si hvem det er, sa hun hemmelighetsfullt.

Med seieren er Williams klar for en finale som vil utkjempes mellom to tidligere verdensenere. Maria Sjarapova vant den russiske semifinaleduellen mot Maria Kirilenko med 6-2, 6-3.

Mangler bare OL-tittelen
Serena Williams har vunnet alt i kvinnetennis unntatt et OL-gull i single. I double har hun to seirer sammen med storesøster Venus.

Sjarapova deltar i OL for første gang.

Les også:Federer til finale etter utrolig maratonoppgjør

– Det er utrolig å delta i disse lekene og være olympier, men også å greie å spille meg fram til finalen og ha sjanse til gull. Jeg har en god følelse, sa Sjarapova. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2