Oh gjorde slutt på frustrasjonen

Oh Jin-hyek gjorde slutt på årevis med sørkoreansk frustrasjon da han vant mennenes OL-finale i bueskyting i utklassingsstil.

I finalen foran 5000 tilskuere på Lord's Cricket Ground seiret han med overlegne 7-1 over japanske Takaharu Furukawa, som tidligere på dagen slo ut Bård Nesteng i åttedelsfinalen.

Sør-Korea har vunnet de tre andre bueskytterklassene – individuelt kvinner, lag menn og lag kvinner – minst fire ganger hver siden sporten kom på OL-programmet i 1988. I mennenes individuelle konkurranse har det aldri klaffet.

– Jeg har hatt en lang reise for å komme til dette øyeblikket, og jeg ville ikke misbruke muligheten. Jeg skjøt hver pil som om det var min siste, og jeg har en god følelse etter det jeg presterte, sa han.

Oh vant første sett i finalen 29-26 og det neste 28-28. Det tredje endte 29-29, men Oh fullførte verket med 28-25 i det fjerde.

Sør-Koreas mannlige bueskyttere tok de tre første plassene i rangeringsskytingen tidlig i lekene, og det var derfor et sjokk da de bare fikk bronse i lagkonkurransen. Det var en øvelse Sør-Korea hadde vunnet hver gang siden 1996. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2