FULL FART I FYLLA: Joshua Booth (midten), her flankert av Matthew Ryan (t.v.) og Thomas Swaan under trening tidligere i uken. (Foto: AP/SCANPIX)
FULL FART I FYLLA: Joshua Booth (midten), her flankert av Matthew Ryan (t.v.) og Thomas Swaan under trening tidligere i uken. (Foto: AP/SCANPIX)

Pære full OL-roer hjemsendt etter butikknusing

Med landslagsklærne på gikk 21 år gamle Joshua Booth amok i Surrey. Beklagelse var ikke nok for idrettssjefene, som har sendt ham hjem i vanære.

21-åringen, som onsdag fikk sin OL-debut, ble pågrepet av politiet etter hendelsen i Egham, Surrey. Han skal ha vært så beruset at han besvimte på politistasjonen og slo hodet så hardt i veggen at han måtte sendes til sykehus.

Booth gikk muligens på en snurr for å trøste seg selv etter den solide nedturen på rostadion i Eton Dorney: Stemningen var nemlig ikke den beste etter at han og de åtte lagkameratene rodde over målstreken absolutt sist i herrenes åtterfinale.

Trodde han var hjemme!

Historien sier lite om hva som skjedde videre, men i morgentimene torsdag – rett etter å ha kjøpt en kebab – ble han altså pågrepet etter å ha knust vinduene til to butikker i Surrey. Begge hendelsene ble selvsagt fanget opp av overvåkningskamera, så han har relativt få sjanser til å unndra seg straff.

– Han har forklart at han trodde han brøt seg inn i sitt eget hus, sier en talsmann for Surrey Police.

LES OGSÅ: Norges medaljerekke i OL brutt etter 40 år

Saken utløste et voldsomt raseri blant lederne i den australske OL-leiren.

– Vi har sagt til våre idrettsmann at de skal være ytterst respektfulle over vertene, så dette er utrolig skuffende, sier Mike Tancred, talsmann for den australske olympiske komité.

– Josh vil personlig beklage til eierne av butikkene, og betaler også for skadene. Han vil også beklage overfor allmennheten, sier Tancred videre.

LES OGSÅ: Tufte ble nummer tre i B-finalen

Rett hjem på første fly

Selv om bevisene synes å være klare, har politiet likevel valgt å frafalle siktelsen i samråd med den australske landslagsledelsen.

Fredag ettermiddag er det imidlertid klart at OL-drømmen uansett er over for 21-åringen – på mest nedverdigende vis:

I en pressemelding fra det australske forbundet, heter det at Booth sendes hjem med umiddelbar virkning. Heldigvis for Booth var det imidlertid ikke lagt opp til at han skulle delta i flere konkurranser.

Booth fikk sin debut på seniornivå i 2010.