aafk
aafk

Siem tviler på UEFA-sak etter mistenkt AaFK-kamp

NFFs generalsekretær tror ikke det europeiske fotballforbundet kommer til å gå videre med mistankene rundt kampen mellom AaFK og Tirana.

Norsk Tipping oppdaget mistenkelige spill på kvalifiseringskampen til Europa League og stoppet spillet, skrev VG torsdag kveld.

Da hjemmelaget ledet 2-0 i andre omgang, satte svært mange spillere penger på at Aalesund ville vinne 5-0. Det førte til at de som kontrollerer livespillene i Norsk Tipping reagerte.

Se video: Her er målene fra 5-0-seieren

Hamar-selskapet varslet Norges Fotballforbund og det europeiske lotteritilsynet om hendelsen etter oppgjøret som endte nettopp 5-0.

- Det er faktisk ganske vanlig at det blir stoppet bet på kamper rundt omkring i Europa. Det trenger ikke bety at det er noe galt i det hele tatt. Det er umulig å spekulere i det, sier NFFs generalsekretær, Kjetil Siem, til tv2.no.

- Vi må passe på at det ikke blir ulv, ulv, ulv. Isolert sett er det ikke noe dramatisk å stoppe et bet på en kamp, fortsetter Siem, som presiserer at NFF setter pris på at folk er på vakt og tipser og mistenkelige forhold.

Les også: Mistanke om at Aalesund-kamp var fikset

Norsk Tippings kommunikasjonsdirektør Einar Busterud sa til VG torsdag at mistankene er sterke.

- Det er mye som tyder på at denne kampen var fikset fra utlandet. Det var tydelig at mange som spilte på denne i kampen i Asia hadde en klar formening om hvordan den ville ende, sier Busterud.

Salih Dagani, leder i albanske Tirana, forklarer stortapet i Norge med mykt og ustabilt kunstgress, tung ball, dårlig behandling på hotellet og tomme minibarer.

Siden Europa League-kvalifiseringskampen arrangeres i UEFA-regi, er det de som nå skal vurdere om det har foregått resultatmanipulering.

- Jeg tviler sterkt på at de kommer noe videre på akkurat denne kampen. Kanskje det er noe mistenkelig, kanskje ikke. Det er ikke vår jobb å avgjøre, sier Siem.

NFF har fått inn en rekke tips etter at kampfiksingssaken sprakk søndag 8. juli. Siem forteller ingen av de 16 eliteserieklubbene er nevnt i disse.