Trine Skei Grande1
Trine Skei Grande1

Trine Skei Grande ønsker seg kjæreste

– Jeg skulle gjerne ha hatt noen å bo sammen med.

Venstreleder Trine Skei Grande (42) er født og oppvokst i Overhalla i Nord-Trøndelag, og det er her hun elsker å tilbringe feriedagene sine. Venstrelederen har vært fast innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2005. Fra 2001 til 2005 var hun fast møtende vararepresentant for statsråd Odd Einar Dørum.

Les også: Trine Skei Grande vil ha Venstre i regjering i 2013

Ønsker seg kjæreste

Hjemme i Oslo bor Skei Grande i Gamlebyen sammen med sine to katter. Hun trives godt med singeltilværelsen, men innrømmer at hun gjerne skulle hatt noen å bo sammen med.

– Jeg skulle gjerne ha hatt noen å bo sammen med, innrømmer Trine Skei Grande til Sommertid og legger til:

– Jeg ønsker meg aller helst en mann som kanskje ikke er så opptatt av politikk som det jeg er.

Laksefiske er en av Skei Grandes hobbyer som ligger hennes hjerte svært nært. Hun forteller at hun ikke har vært på «laksefiskedate» enda, men er veldig åpen for tanken.

– Jeg prøver å lokke med laksefiske i Namsen stadig vekk uten at det har funket, ler hun før hun legger til:

– Men kanskje det rett og slett er feil folk jeg har prøvd meg på.

Begynte tidlig med politikk

Det har alltid vært diskutert mye politikk rundt kjøkkenbordet til familien Skei Grande. Hun vokste opp sammen med to søstre i tillegg til begge foreldrene. Skei Grande var bare 13 år da hun valgte å gå inn i politikken og meldte seg inn i Unge Venstre.

– Jeg var nok et veldig rart barn. Det kan sikkert mine venninner si mye om, sier politikeren når hun forklarer hvorfor hun bel interessert i politikk i ung alder.

– Vi har alltid diskutert mye politikk her i familien. helt fra jeg var liten pleide moren min å Moren å oversette nyhetssendingene for meg. Så jeg ble tidlig interessert i politikk.

Moren til Trine følger nøye med på hva datteren gjør i politikken.

– Jeg følger med på alt og gir henne alltid tilbakemelding på det hun gjør. Jeg er brutalt ærlig, forteller Oddveig Skei Grande.