Rosenborg med viktig bortemål i Sveits

Borek Dockals reddet Rosenborg til 1-1 borte mot sveitsiske Servette i europaligakvalifiseringen torsdag.

Akkurat som i forrige runde kan Rosenborg takke sin tsjekkiske midtbanesliter for at de fikk et viktig bortemål. Han scoring på overtid gjorde at Jan Jönssons gutter tok seg videre i forrige uke.

Torsdag banket han inn utligningen ni minutter før slutt fra 16 meters hold. Scoringen kom da RBK-spillerne virket litt oppgitte etter å ha fått et mål imot.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 68 minutter da Servette-stopperen Jerome Schneider fikk stå uhindret på sju-åtte meter og sette ballen i mål. Sjansen kom etter en corner som RBK-forsvaret ikke fikk avklart skikkelig. Målet kom litt mot spillets gang ettersom Servette ikke hadde skapt noe som helst etter hvilen.

Daniel Fredheim Holm hadde en flott sjanse etter ti minutter i annen omgang da han driblet seg fri, men avslutningen gikk over mål. I 1. omgang skrudde han et frispark rett i mål, men scoringen ble annullert for holding inne i feltet.

Også John Chibuike hadde en god mulighet like før pause. Nok gang var Holm tilretteleggeren. Han ga seg etter 77 minutter og ble erstattet av unge lovende Selnæs. (©NTB)