Borek Dockal har vært Rosenborgs beste spiller denne sesongen. Nå er han tilbake etter å ha sonet i Molde. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Borek Dockal har vært Rosenborgs beste spiller denne sesongen. Nå er han tilbake etter å ha sonet i Molde. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Dockal reddet dagen for RBK

Servette scoret først mot RBK i Europaligaens 3. runde, men trønderne slo tilbake med Borek Dockals utligning ti minutter før slutt.

Servette-Rosenborg 1-1

Rosenborg spilte i kveld sin første kamp i Europaligaens tredje runde borte mot sveitsiske Servette.

På en dag hvor de andre norske lagene feilet i sluttminuttene, brukte heller trønderne sluttminuttene på å få med seg et viktig bortemål før returkampen på Lerkendal.

Hjemmelaget åpnet kampen med å presse Rosenborg høyt, men det var nordmennene som fikk høre nettsus først.

Daniel Fredheim Holm skrudde et frispark rett i mål etter ni minutter, men målet ble annulert for holding i feltet. På dette tidspunktet var også bortelaget det beste laget i Sveits.

Les også: Her utligner Metalurg mot TIL
Les også: Aalesund tapte borte for APOEL

0-0 sto seg til pause, og etter en halvspilt 2. omgang tok sveitserne ledelsen etter en corner. Dårlig markering i Rosenborgs forsvar gjorde slik at Jerome Schneider upresset, og mot spillets gang kunne sette inn 1-0 til Servette.

Den ledelsen holdt bare i tolv minutter. Borek Dockal klinket til fra 16 meter og utlignet på flott vis til 1-1.

Dette resulterte i et Rosenborg-trykk mot Servettes mål, uten å omsette sjansene i mål. Kampen endte 1-1, noe som gjør utgangspunktet til RBK i forkant av returoppgjøret er langt mer gunstig.

– Utrolig viktig mål
Jan Jönsson er fornøyd med trøndernes prestasjon på bortebane i Sveits.

– Vi prøvde å spille disiplinert, og vi lykkes med det samtidig som at vi spilte klokt. Vi skapte bra med målsjanser også, og jeg telte 7-3 i målsjanser til oss, forteller Jönsson til tv2.no.

Det sene målet til Dockal gir Rosenborg et langt bedre utgangspunkt før returoppgjøret, noe Jönsson er veldig takknemmelig for.

– Målet til Borek var veldig viktig for oss. Dersom vi blir mer effektive foran mål før hjemmekampen neste uke, tror jeg dette skal gå veien, sier Jönsson.

Rosenborg er videre til neste runde dersom de vinner hjemmekampen mot Servette, eller om kampen ender 0-0.