Drama og rekorder på velodromen

Det var rikelig med både drama og rekorder på sykkelvelodromen da Storbritannias menn og Tysklands kvinner vant lagsprint i OL torsdag.

Hjemmepublikum var i ekstase da Jason Kenny, Philip Hindes og gullgrossisten Chris Hoy vant mennenes finale mot Frankrike på ny verdensrekord 42,600. Britene hadde satt verdensrekord også på veien mot finale.

For Hoy var det OL-gull nummer fem, og han tangerte dermed den britiske rekorden til roeren Steve Redgrave. Hoy kan slå rekorden når han deltar i keirin tirsdag.

Kristina Vogel og Miriam Welte tok gullet i kvinnenes lagsprint etter at Kina ble disket fra seier i finalen. Også i kvalifiseringen profitterte tyskerne på en diskvalifikasjon, som rammet det sterke britiske hjemmelaget.

De kinesiske syklistene Gong Jinjie og Guo Shuang var helt suverene innledningsvis og vant både kvalifisering og 1. runde ved å sette verdensrekorder på henholdsvis 32,447 og 32,422.

Det er første gang lagsprint for kvinner er på OL-programmet, og det så ut til at kineserne ville bli historiske vinnere da de var først over mål i finalen, men en ureglementert veksling ødela. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2