Endelig er Premier League tilbake på vårt sendeskjema! (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Endelig er Premier League tilbake på vårt sendeskjema! (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Rooney om drømmemålet: – En helt fantastisk følelse

Se hvilke tre scoringer som er kåret til Premier Leagues vakreste gjennom tidene.

Manchester United mistet ligagullet på overtid da Sergio Agüero banket inn vinnermålet for Manchester City mot QPR i siste serierunde av forrige sesong.

Uniteds stjernespiss Wayne Rooney fikk seg likevel ett plaster på såret da hans mål mot Manchester City i februar 2011 i sommer ble kåret til det vakreste målet som er blitt scoret de 20 sesongene Premier League har eksistert.

– En fantastisk følelse
Rooney selv er veldig stolt over prisen, og beskriver målet på følgende måte.

– Jeg husker bare at ballen ble slått ut til Nani. Jeg prøvde derfor å finne et ledig rom mellom forsvarerne til City, og forhåpentligvis få til en avslutning på mål. Men da ballen ble slått inn fra Nani så endret den retning, og jeg ble derfor liggende litt feil plassert. Jeg bestemte meg derfor for å prøve ett brassespark, og var heldig med at jeg traff krysset. Det var en fantastisk følelse, forteller Rooney.

Kan tukte Shearer
Etter at Rooney slo gjennom i Premier League som 16-åring har han vært en av ligaens største målscorere. Scouseren banket inn 27 mål forrige sesong, og står nå totalt med 144 mål i Premier League. Holder han seg skadefri kan han fort true Alan Shearers rekord på 260 fulltreffere.

Til tross for utallige fulltreffere mener United-spissen at målet mot City er helt spesielt.

– Dersom vi hadde ledet 4–0 mot Bolton, og det målet hadde vært 5–0 scoringen, så ville det ikke vært så spesielt. Men å score det som et vinnermål mot Manchester City er fantastisk. For å være ærlig så tenkte jeg ikke over det der og da. Men etter kampen innså jeg hvilket fantastisk øyeblikk det var, sier han.

NUMMER EN: Dette er det peneste målet Wayne Rooney har scoret for Manchester United, ifølge ham selv. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
NUMMER EN: Dette er det peneste målet Wayne Rooney har scoret for Manchester United, ifølge ham selv. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

– Et mål du vil score selv
Også Ryan Giggs er imponert over lagkameratens fantastisk scoring.

– Først og fremst var jeg bare takknemlig for at han scoret. Det var mot City, og var en stor kamp. Men etter kampen måtte man bare se målet igjen og igjen. Det er en teknisk brilliant utført scoring. Et sånt mål som man ønsker at man scoret selv, sier Giggs.

Kåringen ble utført av 300 000 fans fra hele verden. 36 prosent mente at Rooneys fulltreffer mot City var det vakreste målet. Dennis Bergkamp fikk 19 prosent av stemmene for sin fantastiske scoring mot Newcastle i 2002, mens Thierry Henry tok tredje plass med 15 prosent av stemmen for sin fulltreffer mot Manchester United i 2000.