SIGNERTE: Chad Barrett er klar for Vålerenga spill ut 2012 sesongen. (Foto: VIF Media)
SIGNERTE: Chad Barrett er klar for Vålerenga spill ut 2012 sesongen. (Foto: VIF Media)

VIFs nye spiss: - Målene kommer

Chad Barrett står med bare ett mål på sine siste 19 kamper, men lover hyppigere nettsus i Vålerenga.

Grønland (TV 2 Sporten): Med Marcus Pedersen tilbake i Nederland og Håvard Nielsen på plass i Salzburg vet Barrett at han er hentet til Oslo for å score mål.

Statistikken fra oppholdet i LA Galaxy skremmer neppe vettet at Tippeliga-forsvarerne, men den 27 år gamle spissen er trygg på at han skal levere foran kassa.

- Jeg kan både legge til rette for andre og score selv. Målene vil komme. Jeg vet det er derfor Vålerenga hentet meg, sier Barrett til tv2.no.

Mye tyder på at VIF har leid inn en spiller som minner mye om toppscorer Pedersen. Barrett beskriver seg selv som en hardtarbeidende spiss som er best når han får innlegg fra kantene.

Han signerte en avtale ut sesongen på Valle torsdag formiddag og møtte TV 2 Sporten noen timer senere på servicesenteret for utenlandske arbeidstakere i Norge. Der ble det klart at Barrett etter all sannsynlighet ikke blir klar til fredagens kamp mot Haugesund.

Chad Barrett og David Beckham (Foto: Michael Dwyer/Ap)
Chad Barrett og David Beckham (Foto: Michael Dwyer/Ap)

- Kanskje like greit med jetlag, tidsforskjellen og alt det der, sier Barrett, som da får sine første minutter i den blå trøya mot Manchester United på Ullevaal søndag.

Les også: Amerikansk spiss signerte for VIF

27-åringen bodde i en leilighet like ved stranden i Los Angeles og spilte i LA Galaxy sammen med blant andre David Beckham. Likevel ønsket han altså å komme til Oslo og Tippeligaen.

- Det er mye «passion» og stolhet i Vålerenga. Hele byen elsker klubben, og jeg er glad for å være en del av dette. Jeg liker forandringer. Det er også et stort pluss at alle snakker engelsk selv om jeg skal prøve å lære meg litt norsk, forteller Barrett.

Med hette over hodet for å ta unna for noe av regnværet i hovedstaden forteller spissen at han rådførte seg med lagkamerat og tidligere AaFK-spiller Pat Noonan før han skrev under.

- Nå skal jeg prøve å leve opp til forventningene, sier amerikaneren.