Roberto Carlos legger opp som fotballspiller. 39 åringen vil fortsette i trenerteamet til det russiske laget Anzji.  (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)
Roberto Carlos legger opp som fotballspiller. 39 åringen vil fortsette i trenerteamet til det russiske laget Anzji. (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)

Roberto Carlos legger fotballskoene på hyllen

Den brasilianske veteranen Roberto Carlos er ferdig som fotballspiller og fortsetter for fullt i trenerteamet i den russiske klubben Anzji.

39-åringen var en av den hardtsatsende klubbens store signeringer i 2011, men har ikke spilt siden mars i år. Manager Guus Hiddink bekreftet torsdag at Carlos legger opp.

– Roberto var en fotballspiller i verdensklasse. Dessverre spiller han ikke lenger. Alle mestere må ende karrieren på et tidspunkt, sa Hiddink.

Carlos er kjent for sine harde frispark og innlegg. Den brasilianske spilleren vil kanskje bli husket aller mest for frisparket han tok mot Frankrike i 1997. Ballen skrudde rundt den franske muren før den traff stolpen og gikk i mål.

Se målet i videovinduet under!

Pb2qykj6_ZU

Carlos vant VM med Brasil i 2002. Totalt fikk han 125 kamper og tre verdensmesterskap for landslaget.

– Roberto er nå for fullt involvert i å utvikle det nye Anzji. Han vil ikke bare bidra til vekst for klubben, men for hele den russiske fotballen, la Hiddink til.

Carlos avsluttet en suksessrik spillerkarriere i Anzji. Frisparkspesialisten gjorde det stort i Real Madrid med blant annet tre mesterligagull. Han har også spilt for Fenerbahce, samt Corinthians og Palmeiras i hjemlandet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2