geehr friis 1
geehr friis 1
geehr
geehr
carly
carly

– Alle toppsvømmerne tisser i bassenget

– Jeg er sikker på at jeg har svømt bak folk som bare lot det stå til, sier tidligere amerikansk landslagssvømmer.

Tisser svømmerne i bassenget? Det er sikkert mange som har lurt på det, og ifølge den tidligere amerikanske landslagssvømmeren Carly Geehr så er svaret ja.

– Nesten 100 prosent av elitesvømmerne tisser i bassenget. Jevnlig. Noen benekter det, andre omfavner det med stolthet. Men alle gjør det, hevder Geehr på nettstedet Quora.

Les også: OLs sprøeste svømmer: – Jeg drikker blod

Lite konkurransetissing
Under konkurransene er det imidlertid lite urinering, skal man tror Geehr.

– Omtrent den eneste gangen du kan klare å tisse under en konkurranse er under et undervannstak når man svømmer bryst. Da tilbringer du nok tid glidende til at om du virkelig må, så kan du sannsynligvis. Ellers er du for anspent og, vel, for opptatt til å tenke på og tisse, forklarer hun.

Les også: Auksjonerte bort OL-gullet på E-bay og la opp for å spille i band: Nå er han gullkandidat igjen

Ifølge Geehr er sannsynligheten mye større for at det tisses før man starter.

– Før konkurransen er en interessant tid. Det kommer an på hvor man er og til en viss grad fargen på bassengkanten. Du prøver alltid å tisse før du svømmer, men noen ganger trosser kroppen all logikk og finner en måte å fylle blæren på bare for å ergre deg. Adrenalin og nerver herjer med systemet ditt, og jeg vet om en drøss av andre svømmere som, uavhengig av planlegging, har vært nødt til å tisse rett før konkurranser. Hva gjør du om du er desperat? Vel, det er ikke uvanlig sprute vann på seg selv før man klatrer opp på startblokken, slik at det ekstra vannet på deg selv og bassengkanten gir deg en interessant mulighet, hevder hun.

Les også: Alle gode ting er tre strake gull for Phelps

michael phelps 2 (Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT, © rc/dan/jk/jm/sa)
michael phelps 2 (Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT, © rc/dan/jk/jm/sa)

– Under oppvarming og trening er det fritt frem
Der man virkelig kan slippe seg løs er imidlertid på trening og under oppvarming.

– Under oppvarming og trening er det fritt frem. Som svømmer må du bare akseptere at du svømmer i urin. Jeg hadde en lagkamerat som satt og annonserte «jeg tisser!» Det var heslig, men i det minste advarte hun oss. Jeg er sikker på at jeg har svømt bak folk som bare lot det stå til, sier hun.

Les også: OL-vinner som 14-åring og Playboy-modell - skjulte spiseforstyrrelser og selvskading

Samtidig er hun sikker på at OL-utøverne ikke tisser i bassenget og at undervannskameraene uansett ikke hadde fanget det opp dersom noen hadde gjort det.

– Om undervannskameraene fanger det? Selv om OL-svømmerne hadde tisset under sine konkurranser, noe de ikke gjør, så er det ingen mulighet for det. Den eneste måten du virkelig kan vite om noen tisser i bassenget er om de sier det til deg eller om de er veldig dehydrerte eller sitter på den samme plassen når de lar det stå til. Det blander seg ganske raskt, og beveger du deg går det enda raskere, forklarer Geehr.