SIGNERTE: Chad Barrett er klar for Vålerenga spill ut 2012 sesongen. (Foto: VIF Media)
SIGNERTE: Chad Barrett er klar for Vålerenga spill ut 2012 sesongen. (Foto: VIF Media)

Amerikansk spiss signerte for VIF

Oslo-klubben håper å få Chad Barrett klar til Haugesund-kampen fredag.

- Chad er en rask spiss som er flink til å komme til sjanser. Han er veldig profesjonell og vi mener at han fortsatt har et utviklingspotensiale. Vi låner ham i første omgang ut denne sesongen, så tar vi etter hvert en vurdering i forhold til om vi kommer til å kjøpe ham, sier VIF-sjef Martin Andresen til klubbens hjemmeside.

Barrett, som tidligere har spilt for Chicago Fire, Toronto og LA Galaxy i MLS-ligaen i USA, beskrives som en hardtarbeidende og duellsterk angrepsspiller.

Klubbene har vært enige om overgangen i flere dager, men det var først torsdag amerikaneren gjennomførte den medisinske testen og signerte på Valle.

Vålerenga har sikret seg opsjon på kjøp av spissen som er hentet inn for å erstatte Vitesse Arnhem-returnerte Marcus Pedersen.

Åtte scoringer for Chicago Fire i 2007 er Barretts sesongrekord i MLS, men denne sesongen står han med kun ett mål på 18 kamper (sju fra start) for David Beckham og Robbie Keanes klubb i Los Angeles.

Chad Barrett, som står med én landskamp for USA, var på prøvespill i Vålerenga én uke tidligere i sommer. Oslo-klubben jobber nå for å få 27-åringen spilleklar til kampen mot Haugesund fredag.

- Han er et godt tilskudd til spillergruppa og er en vinnertype med amerikanske holdninger som vi trenger, sier Andresen.

- Jeg føler meg heldig og er spent angående mitt lån hos Vålerenga. Jeg har alltid ønsket å prøve meg i Europa og se hva som kommer ut av det, skrev Barrett selv på Twitter onsdag kveld.

Allerede i mars signerte VIF costaricaneren Giancarlo González Castro. Han kan få sin debut på Haugesund stadion fredag dersom det costaricaneren frigir stopperens lisens.

Aktuelle for den kampen er også hjemvendte Benjamin Dahl Hagen (FFK) og Chuma Anene (Ull/Kisa).