Lettvektssculleren utslått

Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler greide ikke å ta seg til OL-finale. De ble nummer fire i sitt semifinaleheat.

Den norske båten var på fjerdeplass ved passering både 500 og 1000 meter, men var inne på den viktige tredjeplassen 500 meter før mål. Bakfra kom imidlertid den portugisiske båten med en enda sterkere avslutning, og Norge ble passert.

I mål var Norge 1,6 sekund for sent til å få finaleplass.

– Det blir ikke stort surere. Vi hadde en elendig start før vi kom litt inn i det, men etter hvert mistet vi den gode rytmen. Fra 1000 meter skulle vi begynne å kjøre, men i stedet kjørte vi fra hverandre. Vi klarte ikke å ro skikkelig sammen, og da kan vi ikke regne med å henge med i toppen, sa Brun.

– Vi vet at portugiserne er kjent for å ha en god spurt. Siste par hundre meterne er det svart. Jeg kjente at jeg bare måtte bite tennene sammen og prøve å dra alt jeg kunne, men innså at de kom til å kjøre fra oss, sa Strandli.

Til finale fra heatet gikk britiske Zac Purchase/Mark Hunter, franske Stany Delayre/Jeremie Azou og portugisiske Pedro Fraga/Nuno Mendes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2