Kasper Hvidt snakker ut om eieren av AGK. Han mener den økonomiske situasjonen ble hemmeligholdt for spillerne.  (Foto: JONAS GUETTLER/Afp)
Kasper Hvidt snakker ut om eieren av AGK. Han mener den økonomiske situasjonen ble hemmeligholdt for spillerne. (Foto: JONAS GUETTLER/Afp)

Spillerne ønsket å redde København

Lagkamerat til Steinar Ege, Kasper Hvidt, snakker ut om eieren til det danske håndballaget som nylig gikk konkurs.

København-spillerne ønsket å redde klubben fra den økonomiske krisen, men eieren Jesper Laustrup Nielsen, også kjent som Kasi-Jesper, skal ha forhindret forsøket. Det kommer frem i et intervju med landslagskeeperen til København, Kasper Hvidt.

København ble tirsdag slått konkurs grunnet økonomiske problemer. Det betyr at Steinar Ege må finne seg ny klubb.

Hvidt forklarer at eieren og hans familie er årsaken til at spillerne ikke fikk reddet klubben.

– Familien Nielsen har gitt klubben noen fine år, men jeg må si at de nå har sviktet de ansatte. De er årsaken til at det nå står 40 medarbeidere på gaten, sier Hvidt til Politiken.

København er nå sendt ned til 2.divisjon, og spillerne er blitt fristilt fra klubben.

Les også: Steinar Eges AG København slått konkurs
Les også: Wilbek: – Norge har for få gode spillere

Kasper Hvidt forklarer at spillerne selv arbeidet hardt for å redde klubben. De var ute for å skaffe sponsorer slik at klubben kunne garantere 100 000 kroner til Dansk håndbold forbund (DHF) for å sikre klubbens lisens.

– Vi kunne ha hindret konkurs og ført klubben videre. Men vi fikk ikke sjansen, sier en bitter Hvidt.

Kasi-Jesper skal ikke ha vært ærlig om den økonomiske situasjonen i klubben, og spillerne fikk dermed ikke nok tid til å redde klubben.

– Hvis familien Nielsen hadde gitt oss beskjed for noen uker siden at det var økonomiske problemer, kunne vi ha reddet klubben og gjort den enda sterkere, sier Hvidt.

Kasper Hvidt skal lenge ha hatt troen på at de danske mesterne kunne overleve i toppen, selv om alle andre trodde det motsatte. Spilleren støttet eieren i lang tid, men det skal være slutt nå.