WANG XIAOLI: Og Yu Yang (høyre) har gitt seg etter skandalen som var i OL (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)
WANG XIAOLI: Og Yu Yang (høyre) har gitt seg etter skandalen som var i OL (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)

Trist Yu ga seg etter badmintonskandalen

Den kinesiske badmintonstjernen Yu Yang hevdet drømmene hennes var «hjerteløst knust» og la opp etter skandalen som diskvalifiserte henne fra OL.

Yu, som tok gull i Beijing for fire år siden, og partneren Wang Xiaoli var blant fire par som ble utestengt av London-OL for «ikke å ha gjort sitt beste for å vinne en kamp».

– Dette var min siste konkurranse. Farvel, BWF (Det internasjonale badmintonforbundet). Farvel, kjære badminton. Dere har hjerteløst knust drømmene våre, skrev Yu på mikrobloggen Weibo torsdag.

Publikum i Wembley Arena buet da de regjerende verdensmestrene Yu/Wang og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun/Kim Ha-na prøvde å overgå hverandre i feilslag i et forsøk på å tape den siste gruppekampen tirsdag.

Etter kampen beklaget de kinesiske spillerne til fansen og lovet å spille sitt beste i framtidige kamper. Det var inntil BWF besluttet å utestenge de åtte involverte spillerne.

Les også: Åtte badmintonspillere disket for viljetap

På kinesiske nettsteder har skandalen vært en av de mest omtalte den siste uken, og mange badmintontilhengere har kalt det en skam for landslaget. Men selv om flere kritiserte spillerne, ga flertallet støtte til Yu etter nyheten om at hun legger racketen på hylla. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2