ILLUSTRASJONSBILDE: Brettseiler. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
ILLUSTRASJONSBILDE: Brettseiler. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

Gravid OL-utøver kritiseres etter å ha trukket seg

Den portugisiske OL-komiteen føler seg ført bak lyset fordi Carolina Borges ikke fortalte at hun var gravid.

Den portugisiske OL-komiteen kritiserer en kvinnelig brettseiler som varslet at hun trakk seg fra OL via e-post. Årsak: hun er gravid.

– Jeg er tre måneder gravid
Carolina Borges sier hun er lei seg over at hun går glipp av London-lekene.

– Jeg er tre måneder gravid. Jeg er trist, men hva om noe hadde gått galt når jeg er gravid? Sier hun til A Bola, ifølge Reuters.

– Jeg har aldri fått noen subsidier eller moralsk støtte. Jeg bestemte meg for å trekke med fordi jeg manglet støtte. Om jeg hadde hatt støtte fra en trener kunne ting vært annerledes og jeg kunne ha risikert å konkurrere, forklarer hun.

Les også: Fra anonym mattelærer til Norges nye OL-helt

Får kritikk
Det viser den portugisiske OL-komiteen liten forståelse for. De mener hun har en trener og at hun har fått støtte, men at denne kom med en forsinkelse fordi Borges oppga feil bankdetaljer.

– Dette kom som en overraskelse for oss. Utøveren er kontraktsforpliktet til å rapportere sin medisinske tilstand til oss. Det gjorde hun aldri, skriver de i e-mail til Reuters.

– Med tanke på den åpenbart mangelfulle informasjonen fra atleten, motsigelsene i henne uttalelser og det vi antar er en bevisst utelatelse av graviditeten er det ingen ting den portugisiske OL-komiteen kan lastes for, heter det videre.