ulg3
ulg3
Tommy Høiland (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Tommy Høiland (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Høiland om Ulf-kiropraktoren: – Hun ville ha meg med inn i den andre garderoben

Sigrun Kleiv er medisinsk ansvarlig i Sandes Ulf. Vi tok turen inn i Ulf-garderoben for å se hvordan hun takler livet med Tommy Høiland og resten av gjengen.

Sandnes (TV 2 Sporten): Fotballen er en mannsbastion, og den norske Tippeligaen er intet unntak. Blant de 16 klubbene i vår øverste divisjon finnes det knapt en eneste kvinne blant trenere og støtteapparat, men i Sandnes Ulf fant vi en enslig dame med stort ansvar.

Høne i hanekurv
29 år gamle Sigrun Kleiv, opprinnelig fra Vestfossen i Buskerud, er utdannet kiropraktor og har jobb på en klinikk ved siden av. Men siden hun takket ja til å bidra i Sandnes Ulf for fem år siden har det blitt stadig mer å gjøre, ettersom de lyseblå har rykket opp fra 2. divisjon til elitespill.

– Jobben har blitt større og mer krevende de siste årene, men jeg trives veldig godt. Jeg har blitt tatt godt imot og nå har mange av oss i klubben jobbet så lenge sammen at det bare er blitt sånn, sier Kleiv til tv2.no når vi er på besøk i Ulf-garderoben.

Se reportasje i videovinduet øverst.

Bakgrunnen for reportasjen er at Sandnes Ulf har slitt med store skadeproblemer denne sommeren. Samtidig har mange lagt merke til at de lyseblå har en kvinne på benken under kampene. Kunne det finnes en sammenheng?

– Hyggelig med Sigrun, men det gjør jævlig vondt
I det TV 2 Sporten tar turen inn i Ulf-garderoben etter endt trening tirsdag denne uka for å få svar på det spørsmålet, er det nok å henge fingrene i for Kleiv. Åtte-ni spillere er innom behandlingsbenken i løpet av en liten time, og i tillegg er verken skadete Bo Andersen, Edier Frejd, Andreas Westlye eller Anel Raskaj til stede.

Men gutta bedyrer at de ikke ligger der frivillig.

– Nei, selvfølgelig ikke. Skulle ønske jeg slapp, for det er smertefullt, sier Andreas Ulland Andersen, som får massasje i lysken etter en kraftig lårhøne.

– Hyggelig med Sigrun, men det gjør jævlig vondt, konstaterer keeper Aslak Falck.

De to er ikke de eneste som vrir seg i smerte i løpet av behandlingen, enten det er massasje, kiropraktikk eller akupunktur de er gjennom.

Som 15 år gammel ungdomsskoleelev, vant med adskilte jente- og guttegarderober, syns heller ikke Zymer Bytyqi det er rart å ha en dame til stede der hvor det er så mye nakenhet.

– Det er ingen problem å ha henne i garderoben, vi snakker til henne som alle andre, som en venn liksom, forsikrer yngstemann og proffaktuelle Bytyqi.

Guttepraten består
Så er spørsmålet: Hva skjer med den klassiske, tidvis grisete, guttepraten som gjerne preger en fotballgarderobe når fysioterapeuten er kvinne? Begrenser Ulf-spillerne seg når Kleiv er til stede?

– Nei, hun er tidvis verre enn meg når tv-kameraet ikke er til stede, mener Tommy Høiland.

Før den frittalende twitter-spesialisten følger opp:

– Hørte du i stad? Hun ville ha meg med inn i den andre garderoben for behandling etterpå. Tror du det er tilfeldig? spør den solariumsbrune før han forsvinner inn i dusjen.

Sigrun Kleiv gapskratter før hun rister på hodet.

– Jeg har gitt opp å forsvare meg mot sånne påstander. Jeg har funnet ut at stillhet er det beste forsvar, smiler hun.

NB! Også FFK har en kvinnelige fysio. Ann Hege Marken er en del av det medisinske teamet til Fredrikstad.