Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Jonevret: – Makhtar er interessant for Viking

Kjell Jonevret er interessert i Makhtar Thioune dersom han er tilgjengelig, men benekter ryktene om en misfornøyd Martin Ørnskov (26).

Det er en stund siden sist Makhtar Thioune, som fyller 28 kommende søndag, regjerte på midtbanen for Molde i Tippeligaen. Han ble hentet før 2009-sesongen fra Sarpsborg 08.

Kjell Jonevret, mannen som hentet ham til Molde, er nå trener i Viking. Han legger ikke skjul på at senegaleseren ville vært interessant dersom Molde er villige til å selge.

– Jeg kjenner Thioune godt fra tiden i Molde. Dersom de er villige til å selge, håper jeg Viking er et alternativ, sier Jonevret til tv2.no.

Det at Viking nå har solgt Valon Berisha, kan også være med på å styrke denne interessen.

– Nå har vi jo solgt Valon, så det kan være aktuelt med en erstatter for ham, forteller han.

– Ser ikke misfornøyd ut
Etter at danske Tipsbladet.dk meldte at Martin Ørnskov hadde det tungt i Viking, støtter Jonevret sin danske midtbanespiller.

– Martin er litt fortvilet over at klubben ikke har kjempet i toppen, for det var det han var lovet da han kom hit. Som en 26 år gammel fotballspiller med ambisjoner, så han dette som en stor mulighet. I tillegg har han ikke familien her, og det er vanskelig for ham, sier Jonevret.

Samtidig benekter han at dette skaper store problemer for Viking eller Ørnskov.

– Akkurat nå ser han veldig fornøyd ut på treningene. Både vi og Martin spiller bra for tiden, og det er gøy å komme på jobb i disse dager. Jeg tror ikke at dette er et problem akkurat nå, sier han.

Les også: Brasilianer til Sogndal

Men selv om Jonevret ikke tror at Ørnskov er misfornøyd i Viking, vil han ikke utelukke noe i fremtiden.

– Vi kommer ikke til å gi bort spillerne våre, men dersom en dansk klubb kommer på banen, skal vi absolutt lytte på dem. Men jeg er en enkel fotballtrener, og jeg jobber ut fra det som skjer på treningsfeltet. Resten får styret ta seg av, avslutter Jonevret.

Viking slo for øvrig lokalrival Sandnes Ulf 5–0 forrige søndag. Ørnskov var på banen i samtlige 90 minutter.