Tufte sjanseløs i semifinalen

Olaf Tufte var sjanseløs i semifinalen i singlesculler onsdag, endte sist i sitt heat og mistet sjansen til å ta sitt tredje strake OL-gull.

Tufte vant OL-finalene både i Aten og Beijing, men i London-lekene blir det bare B-finale.

– Å bli slått når du har gjort ditt beste, er greit og akseptabelt, men ikke når du ikke gjør jobben din, sa en gråtkvalt Tufte til den norske pressen på rostadion i Eton.

Nordmannen kom på etterskudd fra start, og etter 500 meter var han mer enn seks sekunder bak svenske Lassi Karonen, som startet forrykende. Halvveis var det nesten 11 sekunder opp til den ledende svensken. 500 meter fra mål hadde Mahe Drysdale overtatt ledelsen, og Tufte var distansert med 15 sekunder.

I mål var Tufte 17,20 sekunder bak vinneren Drysdale og 13 sekunder fra tredjeplassen som ville gitt finaleplass. Til finale gikk Drysdale, Karonen og tyske Marcel Hacker.

– Det stemte ikke så bra da jeg kom ut i løpet. Jeg begynte å rote det til, kom ikke inn i flytsonen, og de andre fikk lov til å kjøre fra, sa Tufte. (©NTB)