COMEBACK? Drillo håper Bjørn Helge Riise igjen skal bli aktuell for det norske landslaget. (Foto: Scanpix)
COMEBACK? Drillo håper Bjørn Helge Riise igjen skal bli aktuell for det norske landslaget. (Foto: Scanpix)

Drillo spent på Riise-retur

69-åringen håper Bjørn Helge Riise vil imponere nok i LSK-trøya til igjen å bli aktuell for landslaget.

Ullevaal (TV 2): Lillebror Riise ble presentert i pausen under lørdagens kamp mot Molde på Åråsen og har skrevet en kontrakt på 3,5 år med LSK.

– Nå skal jeg hjelpe Lillestrøm til å gjøre det bra. Så vil jeg ha tilbake landslagsplassen min, sa Riise til TV 2 Sporten.

På spørsmål fra tv2.no om midtbanespillerens retur til Tippeligaen igjen kan gjøre 29-åringen aktuell for spill på landslaget, svarer Drillo:

– Naturligvis, det er viktig at vi får på plass Bjørn Helge. Også Huseklepp er jo tilbake, og det tror jeg er viktig både for spillerne selv og landslaget.

For omtrent nøyaktig tre år siden dro Riise fra nettopp Åråsen til engelske Fulham. Der havnet midtbanemannen på tribunen og mistet plassen på landslaget. Riise har ikke spilt med flagget på brystet siden 0-1-tapet borte mot Portugal i fjor sommer.

– Selv om du spiller brukbart på landslaget, er det vanskelig å henge med over tid dersom du ikke får minutter på klubblaget. Nå er døra åpen igjen, sier Drillo om LSK-spilleren som han selv ikke snakket med før returen til Tippeligaen.

Les også: Bjørn Helge Riise: – Vil ha tilbake landslagsplassen min

Drillo har flere ganger pekt på midtbanekonstellasjonen som en utfordring og gjentok på onsdagens pressekonferanse at han rår over rundt ti jevngode spillere som kjemper om fem plasser.

– Jeg skulle gjerne sett at én eller to markerte seg litt kraftigere, sier Drillo til tv2.no, og forteller at han heller ikke en spiller som Morten Gamst Pedersen skal føle seg trygg på en plass på laget i dem kommende VM-kvalifiseringen.

– Det ser ut som om han blir i Blackburn, og det er naturligvis ikke diskvalifiserende å spille i Championship. Men han er nødt til å vise seg fram, han har spilt noen dårlige landskamper så vi får legge litt press på ham.

632702

I troppen som skal møte Hellas på Ullevaal 15. august ble det ikke plass til klubbløse John Carew. Drillo forteller at han ikke har snakket med spissen siden tidlig i juni.

– Da fikk han klar beskjed om at hvis han valgte et par av henvendelsene fra Kina eller Midtøsten, blir det vanskelig med landslaget. Det å ha spillere mange tidssoner unna når vi har så kort tid til forberedelser er omtrent umulig, sier Drillo til tv2.no.

Les også: Carew til TV 2: – Jeg vil være med til Brasil-VM i 2014

Her er hele troppen:

Keepere:

Rune Almenning Jarstein–Viking

Espen Bugge Pettersen–Molde

18 utespillere:

Mohammed Abdellaoue–Hannover

Daniel Braaten–Toulouse

Vadim Demidov–Real Sociedad

Magnus Wolff Eikrem–Molde

Tarik Elyounoussi–Fredrikstad

Christian Grindheim–FC København

Brede Hangeland–Fulham

Markus Henriksen–Rosenborg

Erik Huseklepp–Brann

Tom Høgli–Brugge

Ruben Yttergård Jenssen–Tromsø

Håvard Nordtveit–Borussia Mönchengladbach

Jonathan Parr–Crystal Palace

Morten Gamst Pedersen–Blackburn

John Arne Riise–Fulham

Thomas Rogne–Celtic

Espen Ruud–Odense

Alexander Søderlund–FK Haugesund