Hjemvendte Alexander Ødegaard har vært sentral for Førde i år (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Hjemvendte Alexander Ødegaard har vært sentral for Førde i år (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Fra Frankrike til norsk 3. divisjon

I 2011 dro Alexander Ødegaard (31) fra Viking for å prøve lykken i utlandet og i franske Metz. Nå vender han hjem - til moderklubben Førde.

I januar 2011 dro Alexander Ødegaard til franske Metz, som da spilte i Ligue 2.

I mai i år rykket Metz ned en divisjon, og Ødegaard velger nå å dra tilbake til hjemlige trakter, men ikke til Sogndal, hvor folk flest kanskje husker ham best fra.

Faktisk tar han turen helt ned til 3. divisjon og klubben han vokste opp i, nemlig Førde IL.

Førde som klubb er strålende fornøyd med overgangen.

– Dette er den beste referansen vi som klubb kan få, spesielt for våre yngre spillere. Alexander er den største, og eneste, stjernespilleren som har kommet fra Førde, sier Jo Inge Gåsvær fra Førde IL.

Fortsatt ambisjoner
Overgangen betyr likevel ikke at klubben vil komme til å endre målsetning.

– Målsettingen vår har alltid vært å stabilisere oss i 2. divisjon. Vi ønsker å holde en lokal profil, og Alexander passer godt inn i den profilen, forteller Gåsvær til tv2.no.

Les også: Tromsø låner sveitsisk angriper

Ødegaard selv er fortsatt bare 31 år, og Førde er klar over at han kan få større tilbud etter hvert.

– Vi kommer ikke til å stå i veien for eventuelle andre tilbud. Vi ser ikke på dette som en potensiell økonomisk gevinst, men en gevinst for vår lokale forankring, avslutter Jo Inge Gåsvær.

Hovedpersonen selv er glad for å kunne bidra for moderklubben sin, men er klar på at han fortsatt har ambisjoner innen fotballen.

– Jeg har ikke lagt skjul på at jeg fremdeles har ambisjoner som fotballspiller. Og så lenge Sogndal ikke har signalisert mer interesse i det siste, var det viktig for meg å få klarhet i hva jeg skal gjøre fremover. Derfor signerer jeg nå for Førde, sier Alexander Ødegaard til lokalavisen Firda.

Førde leder sin 3. divisjonsavdeling med hele syv poeng allerede før Ødegaard ankommer klubben.