energidrikk w (Foto: Colourbox, © Colourbox)
energidrikk w (Foto: Colourbox, © Colourbox)

Energidrikk fører til usikker sex

En undersøkelse viser at unge mennesker som drikker sprit blandet med energidrikk, oftere har usikker sex enn andre.

Det er helg og stemningen er god, du blander sammen litt vodka og din foretrukne energidrikk. Så langt er alt vel, men kvelden blir lenger og du fortsetter med drinkene som om det ikke fantes noe annet enn her og nå. Så tar du en linje kokain eller kanskje litt ecstasy - før du avslutter kvelden med å ha tilfeldig sex uten kondom.

Usikker sex

Det er i alle fall bildet forskerne fra Virginia Commonwealth University tegner av en energidrikkonsumerende festdeltaker. Forskerne har sett på hva utfallet er av ulike drikkevaner hos studenter og resultatet er nedslående for energidrikkene. Unge som drikker energidrikker (sukkervann med oppkvikkende ingredienser som koffein, glucoronolacton og taurin) blandet med sprit, har større sansynlighet for å ende opp med en tilfeldig sexpartner og å ha sex uten kondom.

Les også: Dakota (18) fikk anfall etter for mye energidrikk

Mer narkotika

Energidrikk i drinken gjør at du drikker mer. (Foto: Colourbox, © Colourbox)
Energidrikk i drinken gjør at du drikker mer. (Foto: Colourbox, © Colourbox)
I tillegg fant forskerne at de som brukte energidrikker som blandevann i drinkene sine, oftere har en tendens til å bruke marihuana, kokain og ecstasy enn andre. De har også større sansynlighet for å ha sex mens de er overstadig beruset eller påvirket av narkotika.

Les også: Drunkorexia: Dropper maten for å drikke mer alkohol

Drikker mer

Grunnen til den utagerende oppførselen kan ifølge forskerne være at energidrikkene virker oppkvikkende, og at man dermed drikker mer enn man ellers ville gjort.

Les også: Dette liker vi å gjøre etter sex

Les også: Derfor er nordmenn utro