størrelse2 (Foto: Illustrasjonsfoto)
størrelse2 (Foto: Illustrasjonsfoto)

Kan hånden si noe om størrelsen på penis?

Ifølge ny forskning gjør den det.

Menn med kortere pekefinger enn ringfinger har en tendens til å ha større peniser enn menn der tilfellet er motsatt, viser en ny studie publisert i the Asian Journal of Andrology.

Funnene ble gjort ved et koreansk sykehus, der penisen til menn som kom inn for en urologisk operasjon ble målt mens de var bedøvet, skriver Men's Health. Disse mennene hadde selvsagt samtykket til undersøkelsen på forhånd.

Les også: «Ser jeg normal ut nedentil?»

I tillegg ble deres pekefinger og ringfinger målt.

Testosteron

Forbindelsen er at testosteronet menn blir utsatt for mens de fortsatt er fostre, kontrollerer lengden på både penis og fingre, forklarer forskerne.

Den tidlige eksponeringen av testosteron som gjenspeiles i fingre (og andre steder) påvirker menn på mange andre måter også, sier forsker Denise Brooks McQuade, som ikke er knyttet til studien, til Men's Health.

Gutter med kortere pekefinger enn ringfinger har en tendens til å ha høyere risiko for prostatakreft, bli gode i sport og finansiell handel, samt at de har flere sædceller, sier hun.

Les også: 5 pinlige helseproblemer hos menn

– Det er en myte

Psykiater og klinisk sexolog Haakon Aars avkrefter påstanden om at lengden på fingre forteller noe om penisstørrelsen, men presiserer at han ikke har lest rapporten.

– Det finnes ingen seriøs forskning som tyder på at det er en sammenheng mellom størrelsen på hendene og penis. Jeg får slike forespørsler fra menn hele tiden, så det er tydelig at folk er opptatt av det, men det er altså en myte, sier han til God morgen Norge.

– Hva er det som avgjør om man får en liten eller stor penis?

– Testosteronet påvirker fosteret, og gutter under puberteten, men vi vet altfor lite om hva som kan gi en stor eller liten penis. Genetikk spiller også inn, uten at vi vet sammenhengene, legger han til.

Les også: Derfor er nordmenn utro