Thomas Rogne og Celtic skal skaffe seg et godt utgangspunkt før bortereturen mot HJK Helsinki i Champions Laegue kvalifiseringen (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
Thomas Rogne og Celtic skal skaffe seg et godt utgangspunkt før bortereturen mot HJK Helsinki i Champions Laegue kvalifiseringen (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
tippesaken_header
tippesaken_header

CL-kvalifisering på onsdagens langoddskupong

To klare hjemmefavoritter får tillit

Øvrige omtalte objekter finner man på oddsprogrammet

Her er dagens utvalgte:

55. Anderlecht - FK Ekranas (0-1) H: 1,42 U: 4,00 B: 4,45

63. Celtic - HJK Helsinki (0-1) H: 1,95 U: 3,40 B: 2,70

Totalodds: 2,77

Innleveringsfrist: 19:55

Få gratis kortleser her!

55. Anderlecht - FK Ekranas (0-1) H: 1,42 U: 4,00 B: 4,45

Om kampen: Champions League-kvalifisering. Tredje runde, første kamp. Anderlecht er regjererende belgiske mestere og kommer inn i denne runden. De innledet serien med 1-1 borte mot Kortrijk i helgen. Det er mye nytt i mannskapet og John van den Brom har overtatt som trener. Gruppespill i denne turneringen har det blitt dårlig med de siste sesongene. Forrige sesong vant de alle kampene i gruppespillet i Europa League, men i første utslagsrunde ble det to 0-1-tap for AZ. Ekranas vant serien i Litauen i fjor, og de topper etter at 20 av de 36 serierundene er unnagjort i år. De pleier å bli slått i tidligere runder, men nå kom de forbi Shamrock etter 0-0 borte og 2-1-seier hjemme. De er ikke ukjente med klare tap på bortebane i Europa mot lag som er på dagens motstanders nivå.

Om spillet: Ekranas er gitt 1-0-ledelse fra start. De har en rekke klare tap på fremmed gress utenlands de foregående årene, og vil være svært fornøyd med bedre enn ettmålstap her. For Anderlecht gjelder det å sikre seg et så komfortabelt utgangspunkt som mulig før returen. 1,42 for H i dette spillet her på Constant Vanden Stockstadion tåler både sammenlikning og innsatser.

63. Celtic - HJK Helsinki (0-1) H: 1,95 U: 3,40 B: 2,70

Champions League-kvalifisering. Tredje runde, første kamp. Celtic kommer som skotske seriemestere inn i denne runden. Forrige deltok de i Europa League, men der ble det ikke bedre 1-3-2 i kamper mot Atletico Madrid, Udinese og Rennes. Det er lite spennende nytt i spillertroppen, men burvokter Fraser Forster er nå permanent i klubben etter å ha vært på lån fra Newcastle. I siste treningskamp spilte hjemmelaget 1-1 her mot Inter. Der fikk både Kris Commons (mb) og Anthony Stokes (a) smeller. De må sjekkes før start, men flere spillere som fikk hvile mot Inter er tilbake. Vertene har mistet sin eneste gullrival, Rangers, i den hjemlige serien, og man får knapt innsatsen igjen om man spiller på at Celtic vinner serien også kommende sesong. Det betyr at de kan satse alt på denne turneringen. HJK var suverene i Finland i fjor, men nå har de hard konkurranse av Inter og Mariehamn. Gjestene kom inn inn i forrige kvalifiseringsrunde, hvor de vant 7-0 hjemme over KR Reykjavik før de vant bortereturen med 2-1. Forrige sesong ble finnene slått ut av Dinamo Zagreb i denne runden. Siden slo de Schalke 2-0 hjemme i playoffen til Europa League, men de tapte 1-6 i bortereturen. HJK har et svakere mannskap nå og her i Glasgow skal normalt bli for små.

Om spillet: HJK er gitt 1-0-ledelse fra start. Her skal de få kjørt seg. Celtic vil naturligvis vinne denne med så mange mål som mulig før den langt vanskeligere bortekampen. H til 1,95 får plass på onsdagens kupong.