DISKUSJON: Mellom spillerne fra Kina og spillerne fra Sør Korea. Denne kampen er nå under etterforskning. (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)
DISKUSJON: Mellom spillerne fra Kina og spillerne fra Sør Korea. Denne kampen er nå under etterforskning. (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)

Råttent spill i badminton

Det var dårlig stemning i badmintonhallen i OL tirsdag da lagene i to doublekamper for kvinner begge tydelig gjorde sitt beste for å tape.

Publikum i Wembley Arena buet da de kinesiske verdensmestrene Yu Yang/Wang Xiaoli og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun/Kim Ha-na prøvde å overgå hverandre i feilslag i et forsøk på å tape den siste gruppekampen.

Etter kampen opplyste en teknisk delegert til Reuters at arrangøren hadde nedsatt en komité som skal granske kampen. Spillerne risikerer streng straff om det konkluderes med at de virkelig prøvde å tape med vilje.

Rett etterpå utviklet også kampen mellom sørkoreanske Ha Jung-eun/Kim Min-jing og indonesiske Greysia Polii/Meiliana Jauhari seg til en farse da også de lagene gjorde det de kunne for å tape.

Les også: OL-utøver la ut armen sin for salg

En dommer gikk ut på banen og lot til å diskvalifisere begge lag, men de ba om en ny sjanse og fullførte kampen. Under dommerens kritiske blikk gjorde de iallfall et forsøk på å se ut som de spilte for seier, og sørkoreanerne vant 2-1 (18-21, 21-14, 21-12).

De fire nevnte lagene var allerede klare for kvartfinalene, og det handlet om å få gunstig vei i utslagsrundene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2