Overlegent amerikansk turngull

Et amerikansk fyrverkeri som smakte av 4. juli ga overlegen seier i kvinnenes OL-lagkonkurranse i turn.

Gabrielle Douglas, Jordyn Wieber, Kyle Ross, Alexandra Raisman og McKayla Maroney leverte en serie sterke prestasjoner til tordnende applaus fra 4000 landsmenn blant de 16.500 tilskuerne i fullsatte North Greenwich Arena, og forspranget til Russland på snaut to poeng etter kvalifiseringen bare vokste.

Allerede etter første rotasjon, hvor amerikanerne viste seg fram i sprang, var det meste avgjort. Maroney (16,233), Douglas (15,966) og Wieber (15,933) leverte lagfinalens tre beste resultater i apparatet.

USA var best også i bom og frittstående. Bare i skranke fikk de andre et lite håp, da Wieber og Ross leverte prestasjoner litt under pari. Det spilte liten rolle. Med 183,596 i totalsum kunne amerikanerne til sist juble for seier over fem poeng foran russerne.

Viktoria Komova, som var best i kvalifiseringen individuelt og er favoritt i mangekampen torsdag, turnet bra i sine tre apparater, men det var ikke nok. Russerne endte på 178,530 poeng og var utklasset av amerikanerne.

Det var en etterlengtet triumf. Ikke siden OL på hjemmebane i Atlanta for 16 år siden har USA vunnet kvinnenes lagkonkurranse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2