ruben gabrielsen
ruben gabrielsen

LSKs stopperkomet mistet moren i sommer: – Jeg er blitt voksen veldig fort nå

Ruben Gabrielsen har hatt et tungt år på veien mot suksess.

På tirsdag kunne Ruben Gabrielsen og de andre LSK-spillerne kose seg på Ekebergsletta. Endelig begynner Gjøvik-gutten å komme til hektene etter at moren døde tidligere i sommer. Den unge midtstopperen har kjempet seg gjennom en tøff tid.

– Min mor døde for ikke så lenge siden. Hva skal man si... Det har vært tungt. Jeg har hatt mange tunge stunder, sier Ruben Gabrielsen.

– Har blitt voksen fort
Midt oppe i sorgen har han også måttet ta seg av sin 14 år gamle lillebror.

– Jeg har en bror som trenger litt hjelp. Han bor i fosterhjem, og det har tatt litt krefter. Så jeg vil si at jeg er blitt voksen veldig fort nå, sier Gjøvik-gutten.

– Vi har prøvd og tatt vare på Ruben. Og jeg tror han også setter pris på den gjengen vi er i Lillestrøm, sier midtstopperkollega Frode Kippe.

Fotballen har vært viktig
Men på fotballbanen smiler livet til 20-åringen. Med Gabrielsen som midtstopper er Lillestrøm ubeseiret på de fire siste kampene.

– Hvor viktig har fotballen vært for deg i en sånn stund?

– Det har betydd SÅ mye. Det er min rømningsvei. Jeg ligger hjemme og tenker, og så kommer jeg på trening – og får noen andre ting å tenke på. Mamma sa jeg skulle gå for det jeg liker. Jeg har mer motivasjon nå enn noen gang til å bli bedre, forteller Ruben Gabrielsen.