IOK angrer ikke «twitterlekene»

Den internasjonale olympiske komité (IOK) angrer ikke avgjørelsen om å åpne for bruk av sosiale medier under OL, noe som har gitt London-lekene kallenavnet «twitterlekene».

Tidligere hadde OL-deltakere forbud mot å ytre seg på internett eller sosiale medier under lekene, med trussel om diskvalifikasjon om de likevel gjorde det.

Denne gang oppfordret IOK utøverne til å «blogge og tvitre om opplevelsene», så lenge det ikke ble gjort i kommersielt eller politisk øyemed.

Overgangen har ikke vært smertefri. To utøvere, greske Paraskevi Papachristou og sveitsiske Michel Morganella, er hjemsendt etter å ha kommet med krenkende ytringer av rasistisk karakter på sine twitterkontoer, og tirsdag ble en mann pågrepet av britisk politi etter å ha tvitret krenkende ytringer om stuperen Tom Daley.

– Vi kommer til å fortsette å oppmuntre til bruk av sosiale medier. Selv om vi hadde prøvd å stoppe det tror jeg ikke det ville være mulig. Vi vil hjelpe folk å ha det gøy på de sosiale mediene, sa IOK-talsmann Mark Adams tirsdag.

En gruppe amerikanske utøvere brukte Twitter for å starte en kampanje mot IOKs restriksjoner som forbyr profilering av personlige sponsorer under lekene. Regel 40 i OL-charteret skal beskytte de store IOK-sponsorene og forhindre «bakholdsmarkedsføring» under lekene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2