Daniel Bamberg står med fire mål og seks assist denne sesongen. (Foto: Jan Kÿre Ness/Scanpix)
Daniel Bamberg står med fire mål og seks assist denne sesongen. (Foto: Jan Kÿre Ness/Scanpix)
Asbjørn Helgeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Asbjørn Helgeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Pozniak lånes ut til Bryne - FKH-sportssjefen varsler flere avganger

Spillere stadig på vei ut og inn av portene på Haugesund stadion. Både Joakim Våge Nilsen og Nikola Djurdjic kan også forsvinne i august.

Haugesund (TV 2 Sporten): Det er Haugesunds toppscorer, Nikola Djurdjic, de heteste ryktene fra filmfestivalbyen har dreid seg om i sommer. 10 mål på 16 seriekamper har sørget for det.

LES OGSÅ: Haugesunds superduo kan bli splittet

Pozniak andre midtstopper som forlater klubben i sommer
Foreløpig har den sterke interessen for serberen ikke formalisert seg i et konkret bud FKH har villet akseptere.

Derimot har klubben sagt farvel til to forsvarsspillere i sommer. Franske Derek Decamps dro hjem til Frankrike av familiære hensyn tidligere i måneden, og tirsdag ble det klart at kanadiske Chris Pozniak skal spille resten av sesongen for Bryne.

- Chris har slitt med skader i år og ikke fått så mye spilletid siden han kom tilbake. Da Bryne kom på banen syns vi det var en god løsning å leie ham ut, sier sportssjef Asbjørn Helgeland til tv2.no.

- Jeg er veldig fornøyd med dette. Vi har jobbet lenge for å få til denne avtalen. Han er en god spiller som har vært med på FKHs opptur og ferd, og vil forhåpentligvis spre trygghet inn i vårt lag, forklarer Bryne-trener Tommy Bergersen til Stavanger Aftenblad.

- Da vi bestemte oss for å fremskynde signeringen av David Myrestam fordi det ikke kostet oss all verdens, så har det blitt enda tøffere konkurranse for Chris. Vi har mange forsvarsspillere å velge mellom, forklarer Helgeland.

Den svenske venstrebacken skulle egentlig være Haugesund-spiller fra 1. januar 2013 og ut de fire neste årene. men skadesituasjonen til Joakim Våge Nilsen gjør at trener Jostein Grindhaug har valgt å hente Myrestam allerede i sommer.

Våge Nilsen kan forsvinne
Joakim Våge Nilsen har vært fast inventar på venstrebacken til FKH i snart fire år, til tross for sin unge alder. 21-åringen har 95 seriekamper for de helhvite og gjør sine saker godt på Norges U21-landslag.

At Haugesund nå henter en ny, utpreget venstreback har fått ryktene til å svirre rundt Våge Nilsen, som er på utgående kontrakt.

- Joakim har vært en av våre beste spillere denne sesongen, så han står på blokka til en del klubber, det stemmer, bekrefter Helgeland.

- Ingenting er konkret enda, men det er flere klubber som har vært og sett på ham i år.

- Er dere i forhandlinger om en ny kontrakt med Våge Nilsen?

- Vi har en god og tett dialog med Joakim, men jeg ønsker ikke å kommentere hvem vi er i forhandlinger med og ikke, svarer sportssjefen.

21-åringen fra Bømlo har tidligere gitt uttrykk for at han kunne tenke seg å bytte beite, selv om han trives godt i Haugesund. Skal FKH motta en overgangssum for backtalentet må de selge han i sommer, men Helgeland er avslappet i forhold til det.

- Han har kontrakt ut året bare, men er såpass ung at han utløser en del i utdanningskompensasjon om vi skulle miste ham, sier han.

Forventer at Djurdjic forsvinner i august
En enda hetere potet er Nikola Djurdjic. I forrige uke var spissen ute med et stikk til fredagens motstander Vålerenga.

LES OGSÅ: Djurdjic sier nei til Vålerenga, mener Haugesund er et bedre lag

- Han er bare frittalene han, så sånn er det. Det vil vise seg på fredag om han har rett i om vi er et bedre lag, ler Helgeland.

- Men det var vel ikke uten grunn at Djurdjic gikk ut og sa dette?

- Jeg ønsker ikke å kommentere om vi fikk et konkret bud fra Vålerenga. Foreløpig har vi ikke noe konkret på bordet som er interessant, men jeg blir overraska om det ikke skjer noe i løpet av august, bedyrer Helgeland.

I fjor sommer ble Thomas Sørum solgt for om lag sju millioner kroner. Det er ventet at FKH vil kreve minst 10 millioner for Djurdjic.

Jobber med å få de tre nye spilleklare til fredagens kamp
FKH har allerede hentet en erstatter for Djurdjic i Pontus Engblom som kom fra svenske AIK tidligere i sommer.

LES OGSÅ: FKH henter en spiss, mens en midtstopper forlater klubben

Helgeland arbeider nå med å få papirarbeidet i orden til 21-åringen, landsmannen Myrestam, samt bosniske Amer Osmanagic som kom til Haugesund i slutten av mai.

- Overgangsvinduet åpner onsdag, så vi har et par dager på å få alt i orden. Vanligvis går det greit, særlig med det svenske fotballforbundet har vi gode erfaringer, så vi håper at alle tre er spilleklare til Vålerenga kommer på besøk fredag, sier den tidligere så målfarlige spissen.