Hancock forsvarte OL-tittelen

Amerikanske Vincent Hancock forsvarte OL-tittelen i skeet tirsdag. Han skjøt fullt hus i finalen og fikk totalt 148 treff. Sølvet gikk til danske Anders Golding.

Hancock, som vant gullet i Beijing etter omskyting med Tore Brovold, var aldri truet. Han ledet etter kvalifiseringen og traff samtlige 25 duer i finalen. Til sammen bommet han bare to ganger på 150 skudd.

– Det er ingen følelse som denne. Jeg takker Gud for å ha gitt meg muligheten og sendt meg tilbake til seierspallen, sa 23-åringen som nesten la opp i fjor.

– Jeg hadde det ikke gøy med skytingen lenger. Jeg hadde ikke lyst til å gå på trening, og i denne sporten må du vie deg til trening. Kona og jeg snakket om hva vi ønsket, vi ba sammen, og vi endte med at dette er min lidenskap og det jeg ønsker å gjøre hver eneste dag.

Brovold skuffet stort i kvalifiseringen, bommet 13 ganger og måtte følge finalen fra tribunen for å heie på sin danske kompis.

Anders Golding, som er bosatt i Norge, tok Danmarks første medalje i London-OL. Han hadde en bom i finalen og endte to poeng bak Hancock. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2