Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Tok sølv i Beijing – utslått i kvalifiseringen i London

Tore Brovold var ikke i nærheten av å nå en ny OL-finale i lerdueskyting skeet.

Nordmannen bommet 12 ganger i kvalifiseringen og havnet langt bak de beste.

Brovold lå tynt an etter første dag av kvalifiseringen, og han klarte ikke å hente seg inn tirsdag. Særlig den siste serien ble total fiasko. Der bommet Stange-mannen fem ganger på 25 skudd.

Amerikanske Vincent Hancock forsvarte OL-tittelen. Han skjøt fullt hus i finalen og fikk totalt 148 treff. Sølvet gikk til danske Anders Golding med to treff mindre.

Fullt hus
Hancock, som vant gullet i Beijing etter omskyting med Tore Brovold, var aldri truet. Han ledet etter kvalifiseringen og traff samtlige 25 duer i finalen. Til sammen bommet han bare to ganger på 150 skudd.

Brovold skuffet stort i kvalifiseringen og måtte følge finalen fra tribunen for å heie på sin danske kompis.

Anders Golding, som er bosatt i Norge, tok Danmarks første medalje i London-OL. Han hadde en bom i finalen.

Nasser al-Attiya fra Qatar og Valerij Sjomin fra Russland måtte ha omskyting om bronsen. Der var Al-Attiya best. Den allsidige idrettsmannen, som i fjor vant Dakar-rallyet, kan dermed føye OL-medalje til merittlisten. Han endte på 4.-plass i 2004.

Rare duer
Etter mandagens skyting mente en skuffet Brovold at bare prikkfri skyting tirsdag kunne sende ham opp blant de seks beste og dermed sikre en finaleplass.

– Hvis du ser på resultatene som er her, så kan du si at det ikke går noen sin vei. Jeg har aldri sett hele verdenseliten bomme så mye på rare duer som de har gjort i dag, sa Brovold etter å ha skutt seg ut av gullkampen på mandagens skyting.

Les også: Tore Brovold etter seks bom: – Gullet er blåst

Totalt endte han opp med 113 poeng i skeetkonkurransen. (TV 2 Sporten/NTB)