Thor Hushovd1
Thor Hushovd1

Thor Hushovd: – Føler meg litt som en taper

Thor Hushovd synes det er en nedtur å se på OL hjemmefra.

Snaue to uker før OL-åpningen kom beskjeden om at en av våre fremste syklister, Thor Hushovd (34) var nødt til å droppe OL i London 2012. Nå er han innstilt på at sesongen kan være over. Thor Hushovd har slitt med sykdom gjennom hele sesongen, og har måtte tåle flere nedturer.

Les også: OL i fare for utslitt Thor Hushovd

Nedtur

Den konkrete grunnen til at Hushovd måtte trekke seg fra OL i London er fremdeles uklar. Etter mange prøver er konklusjonen at syklisten bærer på et virus som gjør at kroppen ikke fungerer optimalt. Derfor er det med et tungt hjerte sykkelhelten må se på OL fra sofakroken denne gangen.

– Jeg skulle bruke Polen rundt som oppkjøring til OL i London. Men når jeg ikke klarte å henge med 150 beste rytterne i Tour de Pologne skjønte jeg at det ikke var noe vits å være med i OL heller, sier Thor Hushovd til Sommertid.

– Det er en nedtur. Man føler seg nesten litt som en taper, sier han og legger til:

– Jeg føler at jeg er satt på sidelinjen siden jeg i prinsippet skulle være der, det er veldig kjedelig.

Men sykkelstjernen henger ikke med hodet av den grunn.

– Jeg har vært med i såpass mange år at man nesten må kalkulere inn at helsa en eller annen gang blir satt på prøve. Det er rett og slett det som har skjedd i år.

Les også: Endelig en opptur for Thor Hushovd

Møtte rømme fra TV-en

Under landeveisrittet i sykkel lørdag formiddag stakk overraskelsesmannen Alexander Kristoff av med en sensasjonell bronsemedalje.

– Det kribler veldig i kroppen når jeg ser det klippet, forteller Hushovd før han legger til:

– Den dagen løpet gikk på tv, må jeg innrømme at jeg faktisk måtte rømme fra TV-en, jeg klarte rett og slett ikke se på. Men jeg fikk selvfølgelig oppdateringer hele veien.

– Det Alexander Kristoff klarte den dagen det er fantastisk stort. Folk forventer en del av meg og Edvald Boasson Hagen, så det er gøy for sykkelnorge at det kommer en tredje person som hevder seg.

Hushovd mener det viser at der er stor bredde i norsk sykkelsport.

– Alexander overrasket meg

Alexander Kristoff var offensiv før OL og antydet at han kunne vinne en medalje. Men Thor Hushovd hadde ikke forventet at han skulle stikke av med bronsemedalje under lørdagens sykkelritt.

– I forkant hadde jeg egentlig ikke troen på at han skulle klare det, sier syklisten men legger til:

– Men når en tenker etter har Alexander vist at han sitter inne med mye. Han er mer enn en vanlig spurter som han er kjent for i sykkelmiljøet.

Alexander har vært oppe å snust i store klassikere, kanskje de tøffeste sykkelløpene som finnes. Og nå klarte han å hevde seg i et tøft OL-ritt på 250 kilometer.

– Han overrasket meg, det gjorde han. Men som sagt han har vist at han er en veldig sterk rytter tidligere, sier Hushovd.

Thor Hushovd vant grønn trøye i Tour de France 2005 og 2009. Han har totalt ti etappeseire fra Tour de France, og har i alle årene siden 2003 vært blant de fem beste i poengkonkurransen.