Spydermann (Foto: Morten Skifjeld, © Morten Skifjeld)
Spydermann (Foto: Morten Skifjeld, © Morten Skifjeld)

V5 Forus

Ikke like interessant som forrige tirsdag. I V5a3 er kapable Spydermann ØK på farten i noe som kan bli en sprtslig godbit mot Vertigo Prins (som han har slått fra likestart før) og Baytor.

V5a1: 3 Helmax Egon har levert fire fine løp i comeback’et – uten å få særlig godt betalt. Sist havnet han ca 30m bak feltet etter en dårlig start + galopp. I mål var avstanden til vinneren 2 Conrads On Line (16%) og femtehesten 5 Priority Photo (25%, travet i dødens) langt mindre. Selvsagt ingen favoritt, men er ikke så mye dårligere enn de avrige norske her og fortjener mer tiltro enn 5%. 7 Im Simonis Molar (29%) satt stengt mot eliten i Danmark sist og møter mye enklere lag her.

V5a2: Se opp for 10 Lucky Double T (10%) som spurtet meget bra etter sen åpning i V75 på Sørlandet sist, og kan true favorittene. 8 Petra K holdt lenge stand mot gode Walk For Life sist, og er litt lite spilt på 3%.

V5a4/b1: Startraske 1 Owner’s Pride (52%) kjempet med El Gigant, Black Credit og Mr Vegas sist – går ned en klasse og blir fortjent storfavoritt. 4 Grey Man holder ok form, har fine betingelser her og er underspilt på 2%. En luring for de som velger å gardere.

V5b4: 7 Sylv Spika galopperte i trippelkampen bak 1 Stjerne Faks (59%) da denne seiret i Forus-debuten 19/6. Travet en del av løpet i dødens da. Har beholdt formen siden. Vinner ikke ofte, men er undervurdert og spillbar på 1% for de som garderer.

V5b5: 2 Harbour L (10%) innledet i tredjespor sist, kom frem i dødens på første langside og fullførte sterkt til annen – en lengde bak gode Barnacle Boy, som gangen etter galopperte i kamp med 9 Windignant (39%) på Jarlsberg. Står langt bedre til i kveld, og har definitivt sjansen til å nå teten. Kan i så fall by de gode favorittene hard kamp.