GEBYR: Det var flusst med ledige parkeringsplasser da Curt Ivar Røhmen fikk 500 kroner i gebyr for ikke å ha betalt ekstra avgift for hengeren. Noe som ikke praktiseres på kommunale parkeringsplasser. Røhmen etterlyser skikkelig orientering om praksisen på den private parkeringsplassen i Mo sentrum.  (Foto: privat/ranablad.no/ANB)
GEBYR: Det var flusst med ledige parkeringsplasser da Curt Ivar Røhmen fikk 500 kroner i gebyr for ikke å ha betalt ekstra avgift for hengeren. Noe som ikke praktiseres på kommunale parkeringsplasser. Røhmen etterlyser skikkelig orientering om praksisen på den private parkeringsplassen i Mo sentrum. (Foto: privat/ranablad.no/ANB)

Betalte parkeringsgebyr - fikk likevel bot

- Det er jeg som bestemmer og jeg vil ha det slik, sier eier av parkeringsplassen.

Det ble en kostbar kaffekopp trønderen Curt Ivar Røhmen bevilget seg på Mo. Da han kom tilbake til bilen, hadde han fått 500 kroner i gebyr - for hengeren!

Hendelsen fant sted på den private parkeringsplassen til Annsten Haug i Mo sentrum, skriver Rana Blad.

- Jeg hadde betalt for bilen, men skulle ha løst to billetter - en for hengeren også, fordi jeg opptok to parkeringsplasser, sier Røhmen.

Ingen orientering

Trønderen sier at parkeringsplasseieren sikkert er i sin fulle rett, men viser til at det ikke er vanlig ellers å kreve billett for hengeren.

På skiltet ved den private parkeringsplassen er det ingen orientering som sier noe om dette. Derimot står det at det koster 10 kroner timen å parkere. Men Røhmen betalte 14 kroner for under en time, og kom tilbake til bilen etter en halvtime.

- Jeg har ingen forståelse for at regelverket blir forvaltet slik, sier Røhmen, som mener det burde framgå av skiltet ved parkeringen at det er stykkevis betaling for plassene.

Ikke noe ekstra

Ved Rana kommunes parkeringskontor får vi opplyst at det ikke kreves ekstra avgift for en bil med tilhenger, selv om disse opptar to parkeringsplasser.

- Det har ikke vært praktisert i løpet av de 30 årene det har vært parkeringsgebyr i Rana, får Rana Blad opplyst.

Vil ha betalt for feltene

Annsten Haug sier i en kommentar at han vil ha betalt for de parkeringsfeltene som benyttes.

- I dette tilfellet sto hengeren på skrå, slik at han egentlig la beslag på fire felt. Men det primære er at jeg vil ha betalt for feltene som benyttes, sier Haug. Han viser også til at en bobil mandag sto parkert slik at den måtte betale for to felter.

- Det er jeg som bestemmer, og jeg vil ha det slik. Ellers er det bare å velge Rana kommunes parkeringsplasser. Jeg har oppmerkede felt for å kunne ta betalt for dem, sier Annsten Haug.

Det jobbes for at det skal bli likt regelverk for offentlige og private parkeringsplasser.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ranablad.no - her:

SE OGSÅ: Her tar hun hevn mot parkeringsvakten