Morganella får sympati i Sør-Korea

Sørkoreanske nettbrukere har uttrykt sympati for sveitseren Michel Morganella etter at han ble sendt hjem fra OL på grunn av rasistisk ytring mot Sør-Koreas spillere på Twitter.

Fotballspilleren tålte dårlig å tape 1-2 for Sør-Korea i OL-turneringen søndag. Etter kampen tvitret han en hatefull melding om motstanderen med et rasistisk skjellsord.

– Han har diskriminert, fornærmet og krenket verdigheten til det sørkoreanske laget og folket, sa den sveitsiske delegasjonslederen Gian Gilli etter at det ble bestemt at Morganella skulle sendes hjem.

Palermo-spillerens melding inneholdt et løfte om å «banke» og «brenne» koreanerne, samt at han kalte dem en gjeng «trisos», et krenkende fransk slangord om mennesker med Downs syndrom.

Likevel tok flere sørkoreanere Morganellas side etter utelukkelsen av sveitseren. De mente han ble provosert hardt av sørkoreanske internettbrukere via blant annet Facebook i forkant av twittermeldingen. Det skal ha vært 23-åringens spill under kampen som høstet grov kritikk.

– Vi hadde allerede vunnet kampen, så vi kunne ha ignorert ham. Men noen måtte bare besøke Facebook-siden hans og skrive (nedlatende) om foreldrene hans. Jeg ville selv blitt sint. Det var unødvendig å ødelegge den unge spillerens OL, heter det i en av støttekommentarene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2