kf
kf

Kristiansund-spiller tilbudt penger for kampfiksing

– Jeg vet at lønnen din er lav. Så på en måte hjelper jeg deg, og du hjelper meg.

En Kristiansund-spiller ble nylig kontaktet av en ukjent person på Facebook. Personen var tydelig ute etter å få hjelp til å påvirke resultatet i en av Kristiansunds kamper.

– Jeg vet at lønnen din er lav
Spilleren skal ha mottatt meldinger med spørsmål om hvor mye han kunne si om utfallet av enkelte kamper.

– Hvor mye kan du si meg om laget ditt kommer til å vinne eller tape? Jeg vet at lønnen din er lav. Så på en måte så hjelper jeg deg, og du hjelper meg, skriver mannen på Facebook.

Har sendt saken til NFF
Styreleder i Kristiansund BK, Terje Wiik, sier at de nå har informert NFF om saken.

– Vi tok et oppgjør med spillerne våre etter sommerferien. Vi sa tydelig ifra om at vi skulle ha beskjed om noen ble kontaktet. Vedkommende spiller informerte meg i dag om at en ukjent person hadde tatt kontakt, og vi har nå sendt alt av informasjon til NFF. De tar saken her ifra, sier han.

Kristiansund leder sin avdeling i 2. divisjon helt suverent med ni poeng ned til Byåsen.

– Har fått en del tips
Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, har ikke blitt informert om saken når han blir kontaktet av tv2.no.

– Jeg har ikke kjennskap til akkurat denne saken. Men vi har fått inn en del tips i kjølvannet av etterforskningen som pågår. Dette er selvsagt tips vi også følger opp, sier han.

Tidligere i sommer kunne BA melde om at en spiller på FK Fyllingsdalen hadde blitt kontaktet av en makedonsk person som ønsket å få til kampfiksing.

– Jeg kan bekrefte at en av mine spillere har blitt kontaktet på Facebook av en mistenkelig person. Det er klare indikasjoner på at han ønsket å få til kampfiksing. Det som ble skrevet, på dårlig engelsk, har vi nå rapportert videre til forbundet. Det er helt naturlig for oss å gjøre, sa FKF-trener Kjetil Knutsen til BA den gangen.