Melleby og Pedersen i tetstriden

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er på 2.-plass sammenlagt etter mandagens to OL-seilaser i Star. En 2.- og en 4.-plass sørget for det.

Den norske båten ledet store deler av den tredje seilasen mandag, men ble mot slutten passert av New Zealands Hamish Pepper og Jim Turner, som tok seieren med 13 sekunders margin.

På den fjerde seilasen var Melleby og Pedersen tidlig langt framme, men de falt så bakover i feltet og var nede på 12.-plass før de seilte seg stort opp mot slutten og passerte mål som nummer fire, ett minutt bak Fredrik Löof og Max Salminen i den svenske vinnerbåten.

Sammenlagt leder de britiske hjemmefavorittene Iain Percy og Andrew Simpson hårfint foran de norske. Begge har plassiffer 18 og 2.-plass som best, men britene har oppnådd den plasseringen to ganger.

Melleby og Pedersen har plasseringene 7-5-2-4 på de fire første seilasene. Det er jevnt i teten. Ett poeng bak følger Lööf/Salminen, to poeng bak er brasilianske Robert Scheidt/Bruno Prada.

Irske Peter O'Leary og David Burrows falt mandag fra 2.- til 5.-plass. Søndag ble det kjent at O'Leary er under etterforskning mistenkt for å ha veddet penger på en konkurrent i en seilas han selv deltok i. Det gjelder OL i Beijing, da han satset penger på Iain Percy og vant flere tusen euro. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2