Christina Vukicevic (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Christina Vukicevic (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Christina Vukicevic trekker seg fra OL

– Bedre enn å stille opp der og få slakt.

Hekkeløperen Christina Vukicevic kommer ikke til å delta på 100 meter hekk under De olympiske leker i London. Det har hun besluttet i samråd med sin trener, Friidrettsforbundet og Olympiatoppen.

Vukicevic har hatt en trøblete sesong etter rehabiliteringen fra skaden som gjorde at hun mistet fjorårets VM i Daegu, og har ikke klart å komme tilbake på nivået hun var før skaden. Olympiatoppen tok henne ut til OL vel vitende om hvilket toppnivå Vukicevic har kapasitet til, men dessverre har hun ikke fått uttelling for treningsarbeidet siste måneden.

– Jeg har kommet i en treningsmessig dal jeg ikke kommer ut av. Jeg har prøvd hardt, og vært positivt innstilt, hver eneste dag, men jeg får ikke treningen inn i systemet. Det går ikke nedover, men jeg står fullstendig på stedet hvil, selv om jeg prøver hardt og er fokusert på hver eneste trening, sier Christina Vukicevic.

Les også: Christina Vukicevic gråt for lillebroren

– Bedre enn å få slakt
Johan Kaggestad mener Vukicevic nå gjør det eneste rette.

– Det er vel en naturlug konsekvens av det som har skjedd i år , hvor hun av en eller grunn har løpt vesentlig lagsommere enn i fjor. Da var hun semifinalekandidat på 100 meter hekk. I år har hun løpt flere tideler langsommere. Det var en naturlig konsekvens. Det er bedre å ikke stille opp, få denne sesongen ute av hodet sitt og begynne å trene til neste år enn å stille opp der og få slakt, sier han til TV 2 Sporten.

– Ikke bra å dra som turist
Vukicevic selv resonnerer seg frem til noe lignende.

– Jeg har naturlig høye mål for karrieren min, er opptatt av å prestere, og tror ikke det er bra for meg å dra til OL nærmest som turist. Det vil ikke være noen god opplevelse å løpe godt opp på 13-tallet. For meg er beslutningen et riktig valg, selv om det er veldig tøft og jeg er utrolig skuffet. OL var sesongens store mål, og det er en stor nedtur å måtte gi opp. Men nå er jeg interessert i å starte med blanke ark, og jobbe for å komme tilbake der jeg var, sier hun

Nå kommer hun til å drive lett overskuddstrening frem til ny sesongoppkjøring i slutten av september/begynnelsen av oktober.