Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Tore Brovold (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Tore Brovold etter seks bom: – Gullet er blåst

Tore Brovold bommet seks ganger på første dag av kvalifiseringen i lerdueskyting skeet, men har ikke gitt opp håpet om medalje.

London/Bergen (TV 2 Sporten(NTB): Bare de seks beste går til finale etter at deltakerne har skutt ytterligere 50 skudd tirsdag. Brovold, på en 23.-plass, er to poeng bak skytteren som ligger på 6.-plass etter de første 75 skuddene.

– Dette var veldig dårlig, for å si det pent, sier Tore Brovold til TV 2 Sporten.

– Hva er det som gjør at det ikke går din vei?

– Hvis du ser på resultatene som er her, så kan du si at det ikke går noen sin vei. Jeg har aldri sett hele verdenseliten bomme så mye på rare duer som de har gjort i dag, sier Brovold.

Han peker på at det vanskelig å se duene mot den gjennomsiktige bakgrunnen på banen. Nettet er satt opp for å fange opp hagl, men har gjort forholdene vanskeligere for utøverne.

– Jeg vet ikke hvor den andre dua er hen. Jeg får tak i den første dua, men andredua er liksom vill leting. Det kommer noen tabber på grunn av det, sier Brovold.

Les også: Norsk gullhåp slakter OL-arenaen i London

Hancock leder
Gullvinneren fra Beijing 2008, Vincent Hancock fra USA, traff på 74 av 75 skudd og har to poengs ledelse. Nærmest ham er svenske Stefan Nilsson, danske Anders Golding og Nasser Al-Attiya fra Qatar.

Brovold bommet tre ganger på de første 25 skuddene, men skjøt seg oppover på listen med fullt hus på neste 25-skuddsserie. På dagens siste serie kom tre nye bom, og dermed falt han nedover igjen.

Seks skyttere har 71 poeng, sju har 70 poeng, mens Brovold er en av seks med 69 poeng. Det ligger an til en jevn avslutning av kvalifiseringen tirsdag.

– Gullet er blåst
– Så klart, mye kan skje i morgen. Det er ganske tett akkurat under 70-grensa. Vi får kjempe på og se. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan i morgen, og så ser vi hva det blir til slutt.

– Har gullet røket nå?

– Jeg tror det. Jeg tror ikke det er noe å lure på en gang. Men om jeg kommer meg inn i en finale, da kan mye skje. Men gullet er blåst – det er helt garantert, sier Brovold.

Brovold mener han må skyte feilfritt for å klare en finaleplass tirsdag.

– Da må jeg skyte 50, det er helt sikkert. Med 50 i morgen kan jeg skli inn som sjettemann i en finale.

Også finalen avvikles tirsdag.