nswt1
nswt1

Rugby-landslag satser mot OL med nakenkalender

– Det er veldig vakkert å ha muskler.

I 2016 er rugby tilbake på OL-programmet for første gang siden 1924. Det kanadiske kvinnelandslaget satser for fullt frem mot lekene, og for å hjelpe til med å finansiere de hele har de kastet klærne i sin egen nakenkalender.

– Vakkert å ha muskler
Med det håper de å vise sunne kroppsidealer som er et resultat hardt arbeid, trening og en sunn livsstil.

– Alle kvinnene på laget har jobbet så hardt for å være i fysisk form og for å spise rett. Å få tatt disse bildene er en belønning så vi kan se kroppene våre et vakkert lys, sier Barbara Mervin, som er en av frontfigurene i kalenderen.

Les også: Her er skjønnhetene som får oppmerksomhet for mer enn idrettsprestasjonene

Samtidig håper de å gjøre skam på stereotypiene de møter som rugby-spillere.

– Vi hører hele tiden at vi ikke ser ut som rugby-spillere, så det er åpenbart en stereotypi om hvordan rugby-spillere skal se ut. Det er veldig vakkert å ha muskler på kroppen og å være i fysisk god form er veldig attraktivt. Vi er eliteutøvere og vi er stolte av kroppene våre, sier Mervin i en pressemelding.

– Ja, sex selger
Rugby-kvinnene benekter ikke at de spiller på sex, men håper også de kan bli sett på som forbilder. De veltrente landslagsspillerne er stolte av sine muskuløse kropper, og håper de kan fungere som inspirasjon for andre.

– Ja, sex selger. Men vi håper også at vi sender et sterkt budskap om kroppsidealer. Vi håper vi kan hjelpe unge jenter til å forstå at du kan veie rundt 80 kilo og være utrolig vakker. Vi håper de kan relatere seg til seg til noens kropp og se skjønnheten i den. En landslagsutøver har enorme lårmuskler og vi anser dem som veldig vakre. Det er skjønnhet i en atletisk kropp, og det er det vi har forsøkt å fange med disse bildene, forklarer Mervin.

nswt1
nswt1
nswt4
nswt4
nswt3
nswt3
nswt2
nswt2