mari
mari

Slik ble Mari Maurstad reddet av Arne Næss jr.

– Jeg var veldig langt nede da jeg traff ham.

Arne Næss jr. og Mari Maurstad møttes ved en tilfeldighet og var kjærester i to og et halvt år. Forholdet tok slutt da Arne falt for glamorøse Diana Ross, men tiden de hadde sammen betydde mye for Mari.

I kveldens «Trude» på TV 2 forteller skuespilleren om hvor vanskelig hun hadde det da hun traff forretningsmannen og fjellklatreren Arne Næss jr. i 1982.

– Jeg var veldig langt nede på den tiden jeg traff ham. Hadde ikke han kommet og løftet meg opp i lyset, så hadde jeg kanskje ikke vært der jeg er i dag, sier Maurstad.

Fra raggsokker til yachter

Forholdet som Maurstad var i før hun møtte Næss, var alt annet enn perfekt.

– Jeg var sammen med en... jeg vet ikke om man kan kalle det en psykopat, men han greide i hvert fall å ødelegge meg fullstendig. Det var en del alkohol med i bildet, det var til og med en del vold, og det taklet jeg dårlig. Jeg forandret meg veldig som person, fortsetter hun.

Les også: Mari Maurstad levde i voldelig forhold

Den sprudlende og utadvendte Mari Maurstad ble innesluttet og slet med lav selvtillit. Etter flere år klarte hun imidlertid å kjempe seg ut av forholdet.

Mari sier nå at Arne Næss jr. er den viktigste personen i hennes liv.

– Han ga meg selvtilliten tilbake. Det åpnet seg en solskinnsdør og livet var ikke så jævlig som jeg trodde.

Overgangen til et jet set-liv med levemannen Arne Næss jr. var stor.

– Jeg gikk fra raggsokker og et litt sånn slitent liv, til konger og yachter og smykker. Arne var et veldig spennende menneske. Generøs og morsom. Han ga meg selvtilliten tilbake, viste meg verden, og det var det morsomste jeg hadde opplevd i hele mitt liv.

Slo opp via brev

Men avstandene ble store mellom Maris Oslo og Arnes kontorer i London og New York. Det var utfordrende å holde jevnlig kontakt. Kanskje ante Mari tidlig at forholdet ikke kunne vare evig.

Den endelige bekreftelsen på det fikk hun da det dumpet et brev ned i postkassen hennes.

– Han slo opp per brev. Han var feig, vet du. De der sterke guttene er svake og feige på sånne ting. Det kom som et lite sjokk, og jeg ble lei meg. Han skrev noe sånt som: «Hei, Mari! Hvordan går det? Nå skal du høre her, jeg har truffet en annen dame, dette er ikke på grunn av deg». Han skrev også at han ikke hadde vært utro, og det verste er at jeg tror han ikke hadde vært det, sier Maurstad.

– Men når man blir danka ut av Diana Ross, da er det greit på en måte, ler hun.

Samme dag som hun leste Arnes famøse brev, jobbet hun på Nationaltheatret og fikk øynene opp for en cellist som spilte i orkesteret. Han het Aage Kvalbein. I disse dager kan de feire sølvbryllup.

Arne Næss jr. døde i en fjellklatrerulykke i januar 2004.

Se hele intervjuet med Mari Maurstad i «Trude» på TV 2 lørdag klokken 22.15!