SLAKTER SANDNES ULF: Zymer Bytyqi vil bort fra klubben. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
SLAKTER SANDNES ULF: Zymer Bytyqi vil bort fra klubben. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Zymer Bytyqi (15) fristes av Red Bull Salzburg

– De vil ha meg med i A-lagstroppen, jeg kan egentlig ikke tro det, sier unggutten som i dag er på besøk i Østerrike

Sandnes (TV 2 Sporten): 15 år gamle Zymer Bytyqi spilte søndag sin fjerde kamp i Tippeligaen, da han erstattet en skadet Avni Pepa i pausen. Dermed fikk unggutten sitt lengste innhopp etter at han debuterte i hjemmekampen mot Haugesund 28. mai i år.

Det fikk den pengesterke østerriske klubben Red Bull Salzburg med seg - de var til stede med to sportsdirektører på Viking stadion og satt etterpå i forhandlinger med Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal.

LES OGSÅ: 15-åring kan slå følge med Berisha og Nielsen til Salzburg

På besøk i Østerrike
Mandag morgen satte Bytyqi seg på flyet til Salzburg sammen med faren sin, for å se på forholdene i den hardtsatsende klubben. Og 15-åringen med opphav i Kosovo er mektig imponert.

- Jeg visste ingenting om klubben fra før, bortsett fra at Håvard og Valon har dratt hit. Jeg trodde aldri det skulle være så stort og så gode fasiliteter her, sier han når tv2.no ringer.

Far og sønn har blitt vist rundt på stadionområdet, treningsfasiliteter og i Salzburg.

- Det ser veldig bra ut, vi har møtte masse hyggelige folk og det er en fantastisk fin plass, oppsummerer Bytyqi, som spiser lunsj med to av Salzburg-klubbens sportsdirektører når tv2.no ringer.

LES OGSÅ: Berisha er klar for kollektivlivet med Håvard Nielsen

- Skal satses på
Bytyqi fyller ikke 16 år før i september, men har likevel fått lovnader om en plass i førstelagstroppen til forrige sesongs dobbeltmester i Østerrike

- Jeg har fått beskjed om at de vil satse på meg og ha meg inn i A-troppen. Jeg føler at de vil satse på meg og følelsen nå er at det vil være et bra steg for meg.

- Jeg kunne egentlig ikke tro det først, det er helt sykt, sier en himmelfallen Bytyqi.

LES OGSÅ: - Han er det største talentet jeg har spilt med

Han returnerer til Norge mandag kveld, og trener som normalt med Sandnes Ulf tirsdag morgen. Framover blir det riktignok en del ekstra tankevirksomhet, medgir den unge teknikeren.

- Om jeg føler meg klar. Det er spørsmålet jeg må svare på før jeg bestemmer meg for å dra, eller om jeg skal ta et steg til i Tippeligaen og bli værende i Sandnes, hvor jeg trives godt, forklarer han.

- Vi har ikke diskutert kontrakt enda, jeg må hjem og tenke meg om først.

Andre klubber også interessert
Da TV 2 Sporten møtte Bytyqi på skolebenken etter debuten mot Haugesund, fortalte han at det har vært interesse fra både Italia, Nederland, Tyskland og England. Tidligere har han også vært på prøvespill i blant andre Newcastle. Den interessen er ikke helt borte, forteller han.

LES OGSÅ: Tippeligaens yngste fristes av spill på kontinentet

- Andre klubber har ringt Jim (Solbakken, Bytyqis agent, red.anm.) tidligere i forrige uke, men jeg tror ikke jeg skal på besøk andre steder for dette ser veldig bra ut, sier en fornøyd Bytyqi.

Red Bull Salzburg er per dags dato ranket som Europas 69. beste klubb, omtrent på nivå med Bolton, Hertha Berlin, Aston Villa og Sampdoria. Til sammenligning er Norges beste klubber, Rosenborg og Molde, rangert som henholdsvis 91 og 151.