Vil gi Snildal en god opplevelse

I skuffelsens bakrus ville Ingvild Snildal (23) helst reise hjem etter smellen på 100 meter butterfly. Det ville ikke treneren.

Kvalifiseringen til 200 meter butterfly går tirsdag morgen. Det var 100-meteren som var Snildals distanse, men det endte med en 22.-plass i et løp der alt gikk galt fra første svømmetak.

– Vi har brukt dagene etter 100-meteren godt. Vi er godt i gang med den neste prosessen, som er 200 meter butterfly. Vi ønsker at Ingvild skal få en god opplevelse i mesterskapet også. Vi skal gjøre et forsøk på å snu det hele og unngå at hun reiser hjem etter en slik opplevelse hun fikk lørdag, sier landslagstrener Petter Løvberg til NTB.

For Asker-jenta med flytteplaner til Bergen ble det mye snørr og tårer i hennes OL-debut. Hun kjente seg i toppslag før konkurransen. Da det gjaldt som mest, ble hun for ivrig.

– Hva skjedde?

– Det var en kombinasjon av flere ting. I svømming er det viktig å ta ett løp om gangen. Det glemte hun å tenke på. Tankene hennes var nok allerede i semifinalen og finalen. Dermed gikk hun ut med altfor høy frekvens. Tirsdag skal vi forsøke å snu på det. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2