Fam Irvoll1
Fam Irvoll1

Kjendisdesigner setter mer pris på å se klærne sine på Karl Johan enn på Lady Gaga

Nå skal kjendisenes favorittdesigner satse internasjonalt.

Fam Irvoll er for lengst tatt inn i varmen av moteikoner her til lands. Men også i utlandet har popikoner som Lady Gaga, Rihanna og Katy Perry kastet seg over kreasjonene hennes. Nå skal hun kolleksjonen også lanseres i Tokyo og London.

– Jeg synes jo det er veldig gøy, men jeg synes det nesten er mer hyggelig å se at noen kommer inn i butikken min og kjøper et plagg, sier Fam Irvoll til Sommertid.

Les også: Nå sprayer gutta på seg sixpack-mage

Liker å se klærne sine på Karl Johan

Norske kjendiser har forelsket seg i hennes kreasjoner. Mira Craig, Samsaya og Charlotte Thorstvedt er alle fans av den innovative designeren.

– Det er noe med det å se at noen kommer gående ned Karl Johan med en t-skjorte jeg har laget. De har kommet inn i butikken min og valgt å kjøpe akkurat det plagget, påpeker hun og legger til:

– Jeg synes det er mye hyggeligere enn at Lady Gaga bruker klærne mine på scenen.

Les også: Elin Kling: Lær bloggetipsene fra Skandinavias største moteblogger

God markedsføring

Lady Gaga er som sagt en av stjernene som er kjent for å bruke de elleville designerklærne til den norske designeren. Etter at superstjernen holdt konsert i Norge i 2008 sikret hun seg opptil flere plagg fra kolleksjonen til Fam.

– Når det gjelder Lady Gaga var det Samsaya som ordnet den dealen, forteller Fam og forteller at Samsaya hadde på seg hennes klær når hun varmet opp for Lady Gaga i Spektrum i 2008. Lady Gaga likte klærne hennes så godt og kontaktet meg for å bestille noen plagg til seg selv.

– Det er jo helt klart en fantastisk markedsføring når sånne ting skjer, sier designeren.

I tillegg har hun et pressebyrå i London hvor stjernenes stylister har mulighet til å komme innom å låne klær. Stjerner som Rihanna har derfor brukt den norske designeren klær uten at hun visste det på forhånd.

– Det har faktisk skjedd i flere videoer. Jessie J brukte for eksempel klær fra barnekolleksjonen min i sin video uten at jeg visste det på forhånd. Det er kjempegøy.

London og Tokyo

Det er ikke bare lett å slå igjennom som designer. Her hjemme i Norge er vi kjent for å ha en relativt konservativ klesstil, mens klærne til Fam Irvoll er uten tvil langt mer fantasifulle og fantastiske enn det den gjennomsnittlige norske kvinne har i garderoben sin. Derfor velger designeren nå å lansere seg selv i Tokyo og London.

– Jeg tenker det er lurt å gå dit markedet faktisk er, forteller Fam.

– Det er ikke vits å bruke tid og penger på å sitte her hvor markedet ikke er. Da er det bedre å gå målrettet dit jeg vil være, sier hun.