Fransk stafettseier ga Phelps første sølv

Frankrike revansjerte tapet for USA i Beijing-OL da Yanick Agnel nedkjempet Ryan Lochte på ankeretappen i 4 x 100 meter fri søndag.

Lochte ble bedt om å svømme på stafettlaget på bekostning av sprinterne etter sitt sterke gulløp på 400 meter medley lørdag, og det var kanskje ikke så lurt. Da svømte han siste 100 meter fri langsommere enn 16-årige Ye Shiwen, som vant kvinnenes 400 meter medley.

USA ledet etter at Nathan Adrian, Michael Phelps og Cullen Jones hadde gjort unna sine etapper, men Lochte var sjanseløs da Agnel kom fossende på den siste lengden. Frankrike seiret med nesten et halvt sekund, og Agnel kunne feire sammen med Amaury Leveaux, Fabien Gilot og Clement Lefert.

Phelps fikk dermed ikke sitt 15. OL-gull, men han fikk i stedet sin aller første sølvmedalje om halsen. Etter seks gull og to bronse i Aten, åtte gull i Beijing var det hans første medalje i London-lekene.

I Beijing var det Frankrike som ledet etter tre etapper, før Phelps avgjorde på den siste.

Russland svømte inn til bronse. Australia, som har kalt stafettlaget sitt «masseødeleggelsesvåpen», ødela bare for seg selv og ble nummer fire. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2